Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Jean-Marie Le Pen: Ce riscă politicianul

jean marie le pen

Parlamentul European le-a ridicat miercuri imunitatea lui Jean-Marie Le Pen şi unui alt eurodeputat al Frontului Naţional (extrema dreapta franceză), la cererea justiţiei din Franţa, transmite AFP.

Jean-Marie Le Pen, preşedintele onoare al FN, se află în vizorul justiţiei din ţara sa pentru o declaraţie din august 2009, potrivit căreia '90% dintre faptele diverse au la origine fie un imigrant, fie o persoană provenită din imigraţie'. Împotriva eurodeputatului a fost deschisă o 'informare judiciară' pentru 'defăimare publică' cu caracter rasist, scrie agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Unui vierme care a stat pe Stația Spațială Internațională i-au crescut două capete

O altă eurodeputată a FN, Mylene Troszczynski, este vizată pentru 'defăimare publică' cu caracter rasist şi 'instigare la ură sau la violenţă' rasistă, după ce a difuzat pe Twitter, în septembrie 2015, o fotografie cu femei purtând văl integral în faţa unei centru de distribuire a alocaţiilor familiale, fotografie ce s-a dovedit ulterior un montaj.

Eurodeputaţii au considerat că nu există niciun motiv de a suspecta că procedurile judiciare franceze vizează împiedicarea exercitării mandatelor de către cei doi membri ai PE, aprobând ridicarea imunităţii lor printr-un vot cu mâna ridicată.

Citește și: Dan Capatos a făcut DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre Denisa Manelista: Niciun spital nu o primește, e fără scăpare

Joi, Parlamentul European urmează să se pronunţe asupra unei cererii de ridicare a imunităţii eurodeputatei Marine Le Pen, învinsă recent în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa de centristul Emmanuel Macron.

Actuala șefă a FN este acuzată de defăimarea primarului de dreapta al oraşului Nisa, Christian Estrosi, despre care a susţinut, în mai 2015, că a finanţat Uniunea Organizaţiilor Islamice din Franţa (UOIF, provenită din Fraţii Musulmani), care reuneşte 250 de asociaţii şi apără un islam conservator.

Citește și: INCREDIBIL Ce conține mierea din România și de unde e adusă

Justiţia franceză a cerut de asemenea în aprilie ridicarea imunităţii dnei Le Pen în ancheta privind presupusele angajări fictive de asistenţi europarlamentari de către Frontul Naţional, solicitare care urmează traseul uzual din legislativul european.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.