Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Jean-Marie Le Pen

Eurodeputaţii, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, au decis marţi ridicarea imunităţii parlamentare a fostului preşedinte al Frontului Naţional din Franţa, Jean-Marie Le Pen, la solicitarea justiţiei franceze pentru urmărirea acestuia pentru incitare la ură rasială în legătură cu comentarii făcute de Le Pen la adresa cântăreţului Patrick Bruel, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Stat Islamic preia controlul într-un oraş cheie din Irak

Deputaţii europeni au dat curs recomandării Comisiei pentru Afaceri Juridice, care a considerat că declaraţiile în cauză nu corespund cu funcţia de europarlamentar de extremă dreapta. Comisia a subliniat de asemenea că imunitatea unui parlamentar european "nu îl autorizează pe acesta să calomnieze, să defăimeze, să incite la ură sau să facă afirmaţii care afectează onoarea unei persoane".

Citeşte şi: TRAGEDIE în cel mai mare parc de distracţii din Australia - FOTO/VIDEO

Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 88 de ani, i-a atacat în iunie 2014, într-o înregistrare video postată pe site-ul partidului său Frontul Naţional, pe artiştii care s-au declarat împotriva formaţiunii sale politice, precum Guy Bedos şi Madonna. El a menţionat atunci şi numele lui Patrick Bruel, care are origini evreieşti.

Declaraţiile au stârnit critici virulente chiar şi în cadrul FN, Marine Le Pen spunând că a fost o "greşeală politică", în timp ce Louis Aliot, unul dintre vicepreşedinţii partidului de extremă dreapta, a descris termenii folosiţi de Jean-Marie Le Pen drept "revoltători".

Citeşte şi: Scurgere radioactivă la un reactor nuclear din Norvegia

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a mai anunţat luni că a primit şi a transmis Comisiei pentru afaceri juridice o cerere de ridicare a imunităţii în cazul lui Marine Le Pen, cerere adresată de parchetul din Nanterre, la periferia Parisului.

Potrivit unei surse din Parlamentul European, această cerere este legată de ancheta privind "difuzarea de imagini violente" deschisă după difuzarea de către Marine Le Pen pe contul ei de Twitter în decembrie 2015 a unor fotografii cu abuzuri comise de Stat Islamic, ca răspuns adresat unui jurnalist pe care ea l-a acuzat că a făcut o "paralelă" între partidul său şi SI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.