Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul European va monitoriza alegerile prezidenţiale din R. Moldova

Alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, programate să aibă loc la 30 octombrie, vor fi monitorizate inclusiv de o misiune a Parlamentului European, a anunţat europarlamentarul român Siegfried Mureşan, citat joi de Jurnal.md şi Unimedia, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Igor Dodon promite federalizarea Republicii Moldova şi apropierea de Moscova

Potrivit acestuia, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu - candidatul unic al partidelor de opoziţie proeuropene antioligarhice în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova - l-a alertat în legătură cu riscul "major" ca scrutinul să fie fraudat.

"Am început pregătirile pentru misiunea de observare a alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Doamna Maia Sandu m-a alertat cu privire la riscul major ca aceste alegeri să fie fraudate', a declarat Mureşan într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Un fost preşedinte mexican le cere americanilor să nu-l voteze pe Trump

Europarlamentarul român mai spune că va face tot posibilul ca scrutinul electoral să se desfăşoare într-un mod democratic. "Noi, membrii Parlamentului European, care vom veni în misiune, vom face tot ce ne stă în putere pentru ca alegerile din Republica Moldova să fie corecte şi transparente, iar votul să fie secret şi liber exprimat', a subliniat Siegfried Mureşan.

Scrutinul prezidenţial din 30 octombrie va fi monitorizat şi de către Misiunea de Monitorizare a Alegerilor (MOA) din cadrul Reţelei Europene a Organizaţiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), potrivit portalului IPN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.