Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul 'Acţiune şi Solidaritate' condus de Maia Sandu,înregistrat oficial de Ministerul Justiţiei

rador.ro
republica moldova ue

Partidul 'Acţiune şi Solidaritate', condus de Maia Sandu, fost ministru al educaţiei al Republicii Moldova, a fost înregistrat oficial joi de Ministerul Justiţiei de la Chişinău, informează mass-media de peste Prut.

 

Reprezentanţii Grupului de iniţiativă al Mişcării 'În PAS cu Maia Sandu' au depus setul de acte necesare pe 19 mai 2016, având la bază procesul-verbal din 15 mai al congresului de constituire a partidului 'Acţiune şi Solidaritate'.

 

Ministerul Justiţiei anunţă că, deşi expertiza documentelor corespunde normelor legale, au fost formulate şi câteva recomandări pentru evitarea unor eventuale disensiuni pe viitor, la aprobarea şi înregistrarea modificărilor, completărilor la statutul noului partid politic.

 

În timpul congresului de constituire a partidului 'Acţiune şi Solidaritate', Maia Sandu a fost aleasă lider al formaţiunii, cu votul unanim al delegaţilor.

 

În 23 decembrie anul trecut, Maia Sandu a anunţat înfiinţarea Mişcării 'În PAS cu Maia Sandu', ca prim demers în direcţia creării unui nou partid politic.

 

Conform statutului, noul partid politic se plasează pe segmentul de centru-dreapta, îmbrăţişând doctrina liberalismului social. Simbolul partidului îl reprezintă cuvântul 'pas', acronim al denumirii depline a partidului, scris cu litere mici şi încadrat între slash-uri, precizează Jurnal.md.

 

Potrivit unui sondaj realizat şi prezentat în aprilie de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, noul partid este creditat cu 7,5% din intenţiile de vot, fiind devansat de Partidul Socialist al lui Igor Dodon (17,9%), de Platforma de dreapta 'Demnitate şi Adevăr' (13,4%) şi de Partidul Nostru al controversatului primar de Bălţi, Renato Usatâi (12,3%), conform Agerpres.

 

În privinţa candidaturilor la viitoarele alegeri prezidenţiale, liderul socialiştilor Igor Dodon acumulează cele mai multe intenţii de vot - 18,1%, fiind urmat de Maia Sandu, cu 12,4% din opţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.