Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Conservator britanic, PRINS cu neregului mari în campanie. Poliţia a intrat pe fir

Partidul Conservator britanic, aflat la guvernare, a fost amendat cu 70.000 de lire sterline pentru nerespectarea reglementărilor privind cheltuielile de campanie, a anunţat joi Comisia Electorală, care a sesizat poliţia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Amenda, cea mai mare într-un astfel de caz, a fost dictată după ce Comisia Electorală a identificat 'nereguli semnificative' în ce priveşte înregistrarea cu acurateţe a cheltuielilor Partidului Conservator în campaniile pentru trei alegeri parţiale în 2014 şi pentru scrutinul naţional din 2015.

ALERTĂ - Regina Marii Britanii a semnat legea care permite declanşarea Brexit-ului

Unele înregistrări au fost incomplete sau inexacte şi nu au respectat regulile impuse pentru campaniile la nivel local şi naţional.

În total, sumele contabilizate greşit sau nedeclarate se ridică la aproape 300.000 de lire.

Anunţul survine într-un moment sensibil pentru premierul Theresa May, care se pregăteşte să declanşeze procedura oficială de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

'Ancheta noastră a descoperit numeroase nereguli din partea unei formaţiuni mari, cu multe resurse şi experienţă, în ce priveşte înregistrarea exactă a cheltuielilor şi raportarea lor corectă', a declarat John, Holmes, preşedintele Comisiei Electorale, într-un comunicat.

'Atunci când regulile nu sunt respectate, este subminată încrederea votanţilor în procesul democratic, de aceea partidele politice trebuie să trateze cu seriozitate responsabilităţile ce le revin din legislaţie', a subliniat Homes.

'Regretăm cele întâmplate şi vom continua să ne revizuim procesul intern pentru a ne asigura că nu se vor repeta', a reacţionat Partidul Conservator într-un comunicat.

GATA cu nepotismele. Deputaţii britanici NU au voie să-şi angajeze rude sau apropiaţi

Separat, Biroul Procurorului Coroanei a informat că a primit de la 11 poliţii locale dosare privind eventuale nereguli în cheltuielile de campanie ale Partidului Conservator, urmând să decidă dacă va deschide anchete penale.

În octombrie 2016, Comisia Electorală a amendat Partidul Laburist, de opoziţie, cu 20.000 de lire pentru neraportarea tuturor cheltuielilor efectuate în campania din 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.