Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Pentru Iaşi vrea să trimită în Parlament un scriitor şi cadre didactice universitare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inaquam Dacian Ciolos Parlament

Partidul Pentru Iaşi vrea să ajungă în Parlament după alegerile din 11 decembrie 2016 prin intermediul directorului Muzeului Literaturii Române, precum şi al mai multor cadre didactice universitare. Andrei Postolache, liderul Partidului Pentru Iaşi, a declarat, miercuri, că în alianţa informală cu Uniunea Salvaţi România, la alegerile parlamentare din acest an, formaţiunea politică va avea patru candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi doi pentru Senat.

Lista celor de la Pentru Iaşi la alegerile pentru Senat este deschisă de scriitorul Dan Lungu, care este şi conferenţiar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cât şi director al filialei ieşene a Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi: Tot el este managerul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere - FILIT. Tot la Senat pe lista Partidului Pentru Iaşi se află şi Eugen Neagu, profesor la Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iaşi. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de Cosette Chichirău, care în 2007 a obţinut un doctorat în finanţe la University of Massachusetts Amherst. Ea are experienţă în industria financiară, în calitate de analist cantitativ şi de risc şi ca lider de echipă pe analiza riscului portofoliilor mari şi diversificate şi s-a implicat în proiecte antreprenoriale de start-up din diverse domenii.

Al doilea candidat Pentru Iaşi la Camera Deputaţilor este Mihai Lupu, cercetător ştiinţific la Academia Română, în cadrul Institutului de Ştiinţe Economice şi Sociale Gh. Zane din Iaşi. El este şi avocat în cadrul Baroului Iaşi. Lista este completată de Sivliu Gurlui, conferenţiar la Facultatea de Fizică a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, precum şi pe George Ţăranu, şef de lucrări la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din cadrul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi. "Am vrut să propunem cea mai bună listă de candidaţi pe care ieşenii o vor avea la dispoziţie pe buletinele de vot în această toamnă şi am reuşit acest lucru. Pe lângă îndeplinirea criteriilor de integritate, candidaţii noştri sunt, fără excepţie, buni profesionişti care şi-au demonstrat competenţa în domeniile lor de activitate. În sfârşit ieşenii vor putea trimite în Parlament oameni pentru care interesul cetăţenilor care i-au votat va fi prioritar. Ne uităm cum de 25 de ani proiecte majore pentru Iaşi sunt blocate sistematic, iar parlamentarii noştri sunt preocupaţi mai degrabă de a intra în graţiile şefilor de la Bucureşti, pentru a fi propuşi pentru un nou mandat", a declarat Andrei Postolache, liderul Pentru Iaşi. El a adăugat că este bucuros că Uniunea Salvaţi România şi-a asumat ca prioritate în programul său politic autostrada care să lege Moldova de vestul României, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.