Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Partidul Social-Democrat din Germania, la cea mai înaltă cotă de popularitate din ultimii patru ani

InSerbia News
germania ue

Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania a urcat la o cotă de popularitate fără precedent în ultimii patru ani, după ce fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, a fost desemnat atât lider al partidului, cât şi candidatul său la postul de cancelar la alegerile legislative din septembrie, transmite miercuri DPA. SPD este cotat cu 31% din preferinţele de vot, cu 10% mai mult decât înainte ca Schulz să preia frâiele SPD de la Sigmar Gabriel şi să devină contracandidat al Angelei Merkel pentru postul de cancelar, relevă datele institutului Forsa.

Ultima dată când SPD a obţinut în sondaje un scor mai mare de 30% a fost în octombrie 2012, menţionează institutul. Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a Angelei Merkel, şi aliata sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU), sunt cotate împreună cu 34% în noul sondaj, cu un punct mai puţin decât săptămâna trecută. Martin Schulz a adoptat un ton proeuropean şi a promis că va lupta împotriva forţelor naţionaliste din Germania şi din alte părţi din blocul comunitar, conform Agerpres.

Formaţiunea de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care a câştigat teren pe fondul creşterii xenofobiei în ţară, este cotată din 10% din preferinţele de vot, cu un punct mai puţin decât săptămâna trecută, mai indică sondajul Forsa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.