Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cum va arăta Pasajul de la Casa Presei Libere

Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat astazi stadiul lucrarilor la pasajul  de la Piata Presei Libere si a anuntat ca acesta va fi circulabil in primavara anului viitor.

„Sunt multumit de evolutia lucrarilor la acest proiect de infrastructura, extrem de important pentru fluidizarea traficului pe zona de Nord a orasului. Structura subterana este aproape gata, peretii mulati ai pasajului sunt executati in proporţie de 75 la suta. Din noiembrie, Piata Presei va fi redata total circulatiei, urmand ca lucrarile sa continue in subteran, pe durata intregii ierni, prin metoda pe care constructorul o numeste «top down»„ a declarat Primarul General care a explicat capasajul se executa in asa fel incat traficul din zona sa nu fie intrerupt pe perioada desfasurarii lucrarilor.
In premiera, bifurcatia acestui pasaj rutier este facuta in subteran, iar lucrarile la pasajul pietonal de la intrarea in Parcul Herastrau nu vor afecta traficul, pentru ca structura va fi lucrata separat si montata in week-end.
Primarul Capitalei a subliniat ca noul pasaj va fluidiza circulatia in zona, cu reducerea timpilor de asteptare, cu efecte propagate in intreaga zona centrala si va fi finalizat in primul trimestru al anului viitor.
Sorin Oprescu  a mai explicat ca Planul Urbanistic Zonal prevede, pe termen lung, in conexiune cu pasajul ce urmeaza a fi construit, realizarea unui intreg ansamblu multifunctional subteran, alcatuit din pasaj pietonal subteran si parcaj subteran.
CARACTERISTICI TEHNICE:
Demararea lucrarilor la Pasajul subteran Piata Presei Libere s-a impus odata cu finalizarea pasajului denivelat subteran de pe DN 1 – intersectie cu bulevardul Aerogarii, moment in care traficul de la intrarea in oras s-a mutat in intersectia din Piata Presei Libere. Astfel, zona a devenit principalul nod de circulatie care impune probleme de trafic, situat la intarea de nord a Municipiului Bucuresti.
Pasajul este amplasat la intersectia a patru artere cu trafic ridicat, sos Bucuresti-Ploiesti, sos. Kisselef, b-dul Marasti, b-dul Poligrafiei. Aceasta intersectie este traversata de volume mari de trafic (aprox. 12.000 vehicule pe ora) si inregistreaza o circulatie greoaie, cu numeroase abuteiaje.
Este un pasaj realizat doar pe un singur sens (cel de intrare in Bucuresti, de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti), avand doua iesiri: una pe bulevardul Kiseleff si una pe bulevardul Marasti.
Pasajul porneste din Soseaua Bucuresti-Ploiesti cu 2 benzi de circulatie si se bifurca, astfel:
- pasaj cu 2 benzi de circulatie spre Soseaua Kiseleff
- ramura cu o banda de circulatie largita spre B-dul Marasti
Solutia pasajului unidirectional a fost aleasa luand in calcul eficientizarea raportului cost-beneficii si in urma analizelor de circulatie realizate pentru zona respectiva. Astfel, avand in vedere ca fluxul principal de vehicule din directia Fantana Miorita – b-dul Expozitiei va fi trecut in subteran, acesta nu va mai intra in conflict cu celelalte fluxuri de circulatie. Analizele de circulatie au aratat faptul ca restul traficului se poate desfasura fara probleme deosebite la nivelul solului.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.