Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pasta de dinți, otravă curată - avertismentul cercetătorilor

Pasta de dinți e otravă curată! Acesta e avertismentul cercetătorilor. Unele sortimente de pastă de dinţi conţin substanţe chimice periculoase, care au fost prezentate întotdeauna drept antibacteriene.

Triclosanul este un pesticid care "îmbunătăţeşte" pasta de dinţi, produs de BASF SE. Această substanţă apare chiar şi în instrumentele din bucătărie, precum sacii de gunoi, în jucării şi alte produse.

În pasta de dinţi, triclosanul a fost introdus pentru proprietăţile sale anti-bacteriene, fiind indicat pentru lupta împotriva gingivitei. Triclosanul este însă un anti-bacterian la fel de "eficient" precum săpunul normal şi FDA (Food and Drug Administration) din SUA susţine că nu a găsit dovezi care să ateste că acesta este periculos pentru sănătate.

Producătorii spun că pasta de dinţi cu triclosan este sigură, dar unele studii indică faptul că substanţa ar putea fi asociată cu dereglările hormonale şi riscul apariţiei cancerului de sân, informează ştirileprotv. ro.

Această substanţă este atât de folosită, încât apare în sânge, în urină şi chiar în laptele matern. Pe de altă parte, producătorii nu mai folosesc triclosanul în săpunuri şi geluri, dar în pasta de dinţi, rămâne un ingredient-cheie.

În cazul celor mici, triclosanul creşte nivelul de calciu din celule şi poate dăuna grav funcţiilor neurologice. Acelaşi triclosan este prezent şi în natură, dăunând mediului înconjurător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.