Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patriarhia Română a anunțat ce pățesc cei trei preoți prinși la furat de moaște în Grecia

patriarhul daniel rugaciune

Cei trei preoţi români arestaţi în Grecia sub acuzaţia că au furat moaştele unui sfânt au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei, a decis Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului.

Decizia a fost luată după ce Patriarhia Română a solicitat autorităţilor elene, prin intermediul Mitropoliei de Kalavrita (Grecia), informaţii despre arestarea a trei preoţi români.

"Cei trei preoţi cercetaţi de autorităţile elene, care fac parte din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au fost suspendaţi din slujirea preoţească până la finalizarea anchetei şi lămurirea situaţiei. Această decizie este în conformitate cu articolul 63, aliniatul 2, din Regulamentul autorităţilor canonice disciplinare şi al instanţelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române. La revenirea în ţară, situaţia celor trei preoţi va fi cercetată de autorităţile bisericeşti competente", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Patru români, dintre care trei sunt preoţi, au fost arestaţi în Grecia, fiind acuzaţi că au furat moaştele Sfântului Haralambie de la Mănăstirea Spileo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.