Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronatul `România Liberă` acuză Guvernul că urmărește închiderea cotidianului

twitter.com
romania libera

Familia Adamescu, implicată în mai multe dosare penale, trece la atac și susține că Guvernul Cioloș vrea să atenteze la libertatea presei. Într-un comunicat remis presei prin intermediul unei companii de PR, Familia Adamescu susține că se fac presiuni pentru insolvența Median Holding, firma care operează Cotidianul Romania Liberă.

Vezi și: Șeful PRU despre Victor Ponta: E instabil, ne folosim de el! Avem noi două nasoale de el/ STENOGRAME

Vezi și: Veste TERIBILĂ pentru românii din Marea Britanie şi pentru cei care plănuiau să plece acolo

”Guvernul României urmăreşte insolvența Medien Holding, cu scopul de a aduce ziarul ‚România Liberă’ sub controlul lui, și transmite opiniei publice jumătăți de adevăr, prejudiciind astfel procesele familiei Adamescu aflate pe rol.

Adevărul este unul singur: deși împrumuturile acordate intra-grup sunt perfect legale, KPMG continuă demersurile pentru falimentarea Medien Holding.

Termenii împrumuturilor acordate au fost conveniți pe principiul deplinei concurențe și în perfectă concordanță cu practicile comerciale de la acea dată. La momentul acordarii acestor împrumuturi se preconiza că Medien Holding le va putea rambursa în conformitate cu clauzele convenite contractual.

La sfarsitul anului 2014, KPMG, ca Administrator Special Astra, a cerut Medien Holding rambursarea imediată și completă a creditului, datorat Astra. Medien Holding a răspuns prompt înaintand Astra propuneri de rambursare eșalonată în termeni realiști, ținând cont de impasul în care se află întreaga industrie mediatică în timpul crizei economice. La inceputul lui 2015, în pofida negocierilor în curs de desfăşurare, KPMG a depus în mod neașteptat o petiţie formală la Tribunalul București, cerând insolvența și lichidarea Medien Holding.

Între timp, pe 27 august 2015, ASF a retras licența Astra iar KPMG a fost revocat din funcția de administrator. Consiliul de supraveghere Astra de la acea dată a acceptat un plan de plată propus de Medien Holding, însă, la scurtă vreme după aprobare, KPMG obținând din nou controlul asupra Astra ca lichidator în procesul de falimentare, a respins în mod inexplicabil planul de rambursare deja convenit.

Decizia de a acționa astfel este contradictorie și nu demonstrează nimic altceva decât reaua credința a Guvernului României prin executantul său, KPMG. Pe de o parte se cere rambursarea creditului, pe de altă se refuză orice punere în aplicare.

Amintim că ASF s-a folosit de o asigurare deținută de o firmă de stat pentru a smulge controlul gestionării Astra de la The Nova Group (TNG). Apoi, în mod arbitrar și nedrept, a împiedicat planurile de redresare propuse de administratorul firmei – deși aprobate în primă fază chiar de ASF – ca mai apoi să vină cu faimoasa decizie, care a restricționat la jumătate nivelul de subscriere a Astra Asigurări, aceasta fiind lovitura de grație adusă companiei. Iar de aici a mai fost un pas până la falimentarea Astra de către ASF.

Vădita boicotare rezultă și din faptul că, în timp ce ASF a pus cu exces de zel în aplicare reglementările împotriva Astra, însă într-o manieră nedreaptă și arbitrară, aceeași ASF nu-și îndeplinește funcţia de reglementare în ceea ce privește o altă investiție a grupului TNG. Omisiunea în privința Centrului Comercial Unirea Shopping Center SA, unde Președintele Consiliului de Administrație refuză sa convoace o Adunare Generală – insistent solicitată de acționarul principal TNG - al carei vădit rezultat nu are cum să-i convină doamnei Palade, arată adevarata duplicitate în aplicarea legii în România față de TNG.

Însă nimic nu poate înlocui adevărul despre evidența și sistematica distrugere a companiei Astra prin aplicarea de către Guvernul României a unor măsuri extraordinare, care contravin legii și care au dus la suferința a milioane de asigurați. Și pentru că justiția nu se face prin intermediul presei, familia Adamescu apelează deja la vocea neutră a instituțiilor abilitate din afara țării pentru a-și demonstra nevinovăția.”, se spune în comunicatul remis de firma de PR în numele familiei Adamescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.