Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patronii firmei 'Îngerii galbeni' din Timişoara, urmăriţi penal pentru şantaj

ingerii galbeni

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Nedelcu răzvan SORIN şi NEDELCU DELIA FLORICA, fiecare sub aspectul săvârşirii a câte 16 infracţiuni de şantaj.

Inculpaţii urmează a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, 15 ianuarie 2016, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele:

În perioada iunie 2015 – noiembrie 2015, inculpaţii Nedelcu Răzvan Sorin şi Nedelcu Delia Florica, reprezentanţi ai SC Î.G.A. SRL și SC B.T. SRL, ar fi pus la dispoziţia angajaţilor aflaţi în parcarea de pe str. Miresei nr.1 din Timişoara, dispozitivele de blocare a roţilor, autoutilitarele pentru ridicarea autoturismelor parcate pe locurile închiriate de societăţile pe care le reprezintă, casa de marcat şi ar fi ocupat parţial, fără temei legal/contractual, locurile de parcare de pe strada mai sus menţionată, aparţinând altor persoane juridice, pentru ca cele 16 persoane vătămate să fie obligate să parcheze pe locurile de parcare închiriate de firmele la care am făcut referire anterior.

Ulterior, pe autoturismele victimelor ar fi fost montate dispozitivele de blocare a roţilor de către angajaţii societăţilor ascunşi în diferite autovehicule.

Totodată, inculpaţii Nedelcu Răzvan Sorin şi Nedelcu Delia Florica ar fi instruit angajaţii cu privire la modul de operare, sens în care le-ar fi pus la dispoziţie autoturisme nefuncţionale în care să aştepte, fără a putea fi observaţi de persoanele vătămate.

Inculpaţii ar fi desfăşurat aceste activităţi în scopul de a dobândi, în mod injust, un folos patrimonial constând în taxa de deblocare/de ridicare/de depozitare a autovehiculelor.

Persoanele vătămate ar fi achitat taxa de deblocare a roţii, de cele mai multe ori, în incinta parcării, taxa oscilând între 488 lei şi 888 lei, întrucât ar fi primit din partea angajaţilor ameninţarea faptului că riscă să piardă folosinţa autovehiculului care, la scurt timp după blocarea roţii, urma să fie ridicat din parcare şi depozitat la sediul societăţii, iar pe toată perioada depozitării vor fi taxaţi cu 25 lei/minut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.