Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru cetăţeni chinezi, acuzați de Statele Unite de nerespectarea sancţiunilor împotriva Phenianului

rachete antiaeriene

Patru chinezi, dar și o companie din aceeași țară, au fost acuzați de Statele Unite că s-au folosit de firme importante pentru a ignora sancţiunile impuse de Statelte Unite programelor privind armele nucleare şi rachetele balistice, potrivit Ministerului Justiţiei din SUA.

Ministerul Justiţiei din SUA a informat că a făcut plângere penală împotriva companiei chineze Dandong Hongxiang Industrial Development Co. (DHID) împreună cu patru persoane pentru conspiraţie la violarea sancţiunilor şi la spălare de bani internaţională, informează Reuters.

Citește și: Dezbatere extrem de TENSIONATĂ între Hillary Clinton și Donald Trump: Replici tăioase și acuze GRAVE

A fost înaintată şi o acţiune împotriva a patru directori executivi, inclusiv a fondatorului firmei, Ma Xiaohong, pentru proliferare de arme de distrugere în masă, a mai informat Ministerul de Finanţe american.

SUA au acuzat DHID că a a cţionat în interesul companiei nord-coreene, Korea Kwangson Banking Corporation (KKBC) aflată sub sancţiuni americane şi ale ONU pentru susţinere a proliferării armelor de distrugere în masă.

Ministerul Justiţiei din SUA a informat că toate conturile bancare asociate cu firma şi companiile principale au primit sute de milioane de dolari care au trazitat Statele Unite, anunță România TV.

Toate acestea s-au petrecut după ce, săptămâna trecută, preşedintele american Barack Obama şi premierul chinez Li Keqiang au ajuns la un acord, la New York, privind cooperarea în cadrul Consiliului de Securitate şi a legislaţiei, după ce Phenianul a făcut recent un test nuclear - cel mai puternic de până acum, în 9 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.