Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru kosovari inculpaţi pentru uciderea a doi poliţişti din forţa ONU, în 2004

kosovo

Patru cetăţeni din Kosovo au fost inculpaţi vineri de un procuror internaţional din misiunea de justiţie a Uniunii Europene pentru presupusa lor implicare în asasinarea a doi poliţişti ai ONU, în 2004, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Cei doi poliţişti, aflaţi în patrulare într-un vehicul al ONU, au fost ucişi într-o ambuscadă într-un sat la nord de Pristina, în martie acel an. În acelaşi incident a fost rănit un translator local. 

Trei dintre suspecţi au fost arestaţi şi se află în continuare în detenţie, iar al patrulea a fost condamnat la închisoare pentru crimă şi alte infracţiuni, a precizat vineri procuratura de stat din Kosovo. Unul din suspecţi a fost reţinut luna aceasta în Germania. 

După ce Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia, în 2008, misiunea ONU, cunoscută ca UNMIK, a fost înlocuită cu o misiune a Uniunii Europene cu obiectivul de a ajuta autorităţile să combată criminalitatea şi corupţia şi să gestioneze cazurile de crime de război. 

Fosta provincie sârbă şi-a declarat independenţa în 2008, la nouă ani după intervenţia NATO din Serbia menită să pună capăt campaniei autorităţilor sârbe de atunci împotriva rebelilor etnici albanezi, fiind recunoscută ulterior de peste 110 state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.