Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru membri ai clanului Pasăre din Buzău, sub control judiciar pentru 60 de zile

arestat

Patru membri ai clanului Pasăre, acuzaţi de comiterea unor infracţiuni cu violenţă în ţări ale UE şi spălare de bani, au fost puşi vineri sub control judiciar pentru 60 de zile de magistraţii Tribunalului Buzău.

Este vorba de doi bărbaţi de 38 şi 34 de ani şi de două femei, de 24 şi 35 de ani, a declarat pentru AGERPRES agentul şef adjunct Mihai Drăghiciu de la la Biroul de presă al IPJ Buzău.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

Totodată, în urma percheziţiilor au fost indisponibilizate trei automobile de lux, cinci imobile, 8.500 de euro şi 7.000 de lei, precum şi ceasuri şi bijuterii.

Peste 50 de poliţişti de investigaţii criminale din Buzău au efectuat joi şapte percheziţii în judeţele Buzău şi Călăraşi la persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni cu violenţă şi spălare de bani în ţări din UE.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la o valoare de peste 150.000 de euro.

'Poliţiştii au pus în aplicare 15 mandate de aducere, iar persoanele vizate au fost conduse şi audiate la sediul Poliţiei municipiului Buzău, totodată urmărindu-se ridicarea de autoturisme, sume de bani, bijuterii şi documente, în vederea continuării cercetărilor şi recuperării prejudiciului, activităţile fiind desfăşurate în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţia municipiului Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău', a precizat Biroul de presă al IPJ Buzău într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba despre membri din familia Pasăre, cunoscuţi în lumea interlopă, din cercetări reieşind că în perioada 2008 - 2016 persoanele în cauză ar fi comis furturi şi infracţiuni cu violenţă pe teritoriul altor state din Uniunea Europeană, iar sumele de bani dobândite le-au folosit pentru achiziţionarea de imobile şi autoturisme de lux, ascunzând adevărata natură şi provenienţă a bunurilor, achiziţiile fiind efectuate pe numele altor persoane, rude sau apropiaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.