Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Stănescu va semna contractul de finanțare pentru reabilitarea a 107 km de drum județean

Inquam Photos / Octav Ganea
Paul Stanescu

Vicepremierul Paul Stănescu, care deţiune şi portofoliul de la Dezvoltare Regională, va semna, vineri, la Botoşani, un contract de finanţare pentru reabilitarea unui drum în valoare de 73 de milioane de euro, a anunţat preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, senatorul Doina Federovici, scrie agerpres.ro

Potrivit acesteia, Stănescu, care va fi însoţit de ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, va semna contractul de finanţare pentru proiectul 'Regiunea Nord-Est - Axa rutieră strategică 2: Botoşani- Iaşi'. 

Proiectul prevede modernizarea a patru tronsoane de drum judeţean, în lungime totală de 107 km, care vor lega 14 localităţi din Botoşani, respectiv Albeşti, Blândeşti, Călăraşi, Dângeni, Dobârceni, Gorbăneşti, Hăneşti, Hlipiceni, Lunca, Mihălăşeni, Răuseni, Suliţa, Todireni şi Truşeşti şi comuna Şipote din judeţul Iaşi. 

Finanţarea proiectului este asigurată din fondurile europene prevăzute în Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu obiectivul de a îmbunătăţi capacitatea portantă a drumului şi condiţiile de siguranţă, precum şi creşterea cu 30% a vitezei medii de deplasare pe ruta menţionată. 

De asemenea, membrii Guvernului vor mai participa şi la semnarea altor contracte de finanţare din cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală pentru mai multe drumuri judeţene din Botoşani. Suma totală a contractelor pentru drumurile judeţene şi locale care vor fi modernizate în perioada următoare prin PNDL 2 este în valoare de 72 milioane euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.