Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PCM anunță parafarea unui protocol de colaborare cu UDMR

negocieri

Presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, a declarat  ca spera ca pâna la sfârsitul acestui an sau cel târziu pâna la începutul anului viitor formatiunea sa sa parafeze protocolul de colaborare cu UDMR, în perspectiva alegerilor locale si parlamentare din 2016.

'Suntem dupa o serie de negocieri si întâlniri, este un proces mai lung, început în 2014, înaintea alegerilor europarlamentare, atunci am semnat un protocol de colaborare si speram sa ajungem si în 2016 la o întelegere. Se stie foarte bine ca PCM a fost pentru o asa-zisa reprezentativa nationala, am spus întotdeauna ca este interesul comunitatii pe care o reprezinta atât UDMR, care se considera o organizatie care militeaza pentru drepturile comunitatii maghiare, cât si PCM, care reprezentam aceeasi comunitate. Deci sunt situatii în care concuram, când ne batem pentru locuri în primarii, în consilii locale, este un lucru normal, fiindca nu putem tine comunitatea maghiara prizoniera unui partid politic, pluralismul este un lucru normal si democratic (...) Daca purtam o politica responsabila, putem ajunge la o colaborare deja din iulie. La parlamentare trebuie sa avem o reprezentativa, noi suntem deschisi. Ma bucur ca si domnul Kelemen Hunor a avut o declaratie în acest sens. Eu sper ca pâna la finele anului sau cel târziu la începutul anului viitor sa avem semnat acest protocol', a aratat Biro Zsolt.

Acesta a spus ca la alegerile locale, în zonele în care ponderea populatiei maghiare este mai mare, probabil PCM va avea proprii candidati, însa se doreste o colaborare cu UDMR în anumite localitati în care voturile alegatorilor maghiari nu trebuie disipate, cum ar fi cele pentru primariile în Târgu Mures sau Satu Mare.

'Aici este foarte important sa avem o colaborare, precum si în judetele în care ponderea maghiarilor este mai scazuta si de aceasta colaborare poate sa depinda unicul loc eligibil pentru comunitate', a precizat acesta, pentru Agerpres.

Liderul PCM a afirmat ca scopul partidului sau este de a avea reprezentare atât la nivel local, cât si în Parlamentul României si ca un punct de negociere cu UDMR va viza si anumite locuri eligibile pe liste.

'Telul PCM este sa aiba reprezentanti si la nivelul Parlamentului, cred ca este un obiectiv normal (...) Daca vrem sa promovam programul nostru, daca vrem sa reprezentam comunitatea, atunci putem sa o facem numai daca suntem reprezentati la nivel local, judetean si, de ce nu, si în Parlamentul României', a mai spus Biro Zsolt.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbata trecuta, la Târgu Mures, ca Uniunea Democrata a Maghiarilor din România si Partidul Civic Maghiar (PCM) sunt pe punctul de a finaliza un nou acord de colaborare în perspectiva alegerilor de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.