Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe aeroportul internaţional din Aden a aterizat primul avion comercial după impunerea blocadei

yemen

Compania aeriană naţională din Yemen a anunţat marţi că pe aeroportul internaţional din oraşul Aden (sud) a aterizat un avion comercial după primirea autorizaţiei de securitate, aceasta fiind o măsură ce va contribui la atenuarea blocadei impuse uneia dintre cele mai sărace ţări arabe, relatează agenţia Reuters.

Coaliţia militară sub comandament saudit care luptă împotriva mişcării houthi din Yemen a anunţat săptămâna trecută că a închis toate căile de acces aerian, terestru şi maritim în Yemen pentru a stăvili ceea ce ea a numit afluxul de arme din Iran către rebelii houthi. Măsura a fost impusă după ce Arabia Saudită a interceptat o rachetă lansată către Ryad, incident pentru care a învinuit Teheranul, conform Agerpres.

Iranul dezminte că îi înarmează pe rebelii houthi şi dă vina pe Ryad pentru conflictul din Yemen. Un oficial de la Yemenia Airlines a indicat că avionul a decolat din Cairo şi a aterizat marţi la Aden, după care s-a întors în capitala egipteană. El a precizat că numărul curselor aeriene va creşte treptat în următoarele zile. Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a avertizat că o blocadă totală ar putea provoca foamete în Yemen, unde cel puţin 10.000 de persoane au murit în războiul cu care se confruntă această ţară arabă în ultimii doi ani şi jumătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.