Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe ce listă de partid fuge mâna dreaptă a lui Cioloş. Jocuri de culise şi ambiţii/UPDATE

pnl3

Conducerea PNL a pus cruce planului de înregimentare de tehnocraţi din guvernul condus de Dacian Cioloș după ce a constatat lipsa de notorietate a membrilor acestui cabinet. Semnalul dat de lideri precum Alina Gorghiu sau Vasile Blaga nu a fost însă înţeles sau receptat pe deplin de toată lumea. Un tehnocrat proaspăt demisionar, care a fost, până recent, mâna dreaptă a premierului, ar putea fi impus pe un loc eligibil în teritoriu de către un lider liberal, susţin surse liberale.

UPDATE: Vicepreședintele PNL cu atribuții pe regiunea de nord-est, Ioan Bălan, a ținut să precizeze că este exclusă o candidatură a lui Chelmu. ”Am vorbit astăzi cu președinții PNL de la Vaslui și de la Suceava. Este exclusă o candidatură a domnului Chelmu”, a precizat Bălan.

Vezi și: IMAGINI de SENZAȚIE cu Prima Doamnă: 'Doamna Iohannis, faceți cu mâna!' / VIDEO

Fostul secretar general al Guvernului, Sorin Chelmu, este primul membru al Cabinetului Cioloş care a părăsit Executivul pentru a candida la alegerile parlamentare. El s-a limitat să dea curs deciziei premierului, care le-a transmis membrilor Executivului că, dacă vor să candideze la alegerile parlamentare, vor trebui să părăsească echipa guvernamentală. Dacă el s-a ferit să precizeze formaţiunea politică din partea cui va candida, nici dacă vizează un mandat de senator sau deputat, în cercurile liberale,  Chelmu este  vehiculat ca posibil candidat pelistele PNL Suceava, acolo unde este şef Gheorghe Flutur, susţin sursele citate.

Pentru cei mai puțin avizaţi, numele lui Sorin Chelmu nu spune nimic. Potrivit surselor citate, în spatele lui Chelmu s-ar afla patronatele din industria alimentară, aceleaşi care, acum 10 ani l-au susţinut pentru postul de ministru al Agriculturii. A rămas doar secretar general la acest minister fiind  moştenit  atât de guvernarea Ponta, cât şi de Dacian Cioloş.

Vezi și: Lucian Isar: Posibilitatea ca eu să fiu desemnat prim-ministru de către PNL este ZERO

Pentru cei din domeniile agriculturii, pădurilor şi industriei alimentare, el a fost vătaful ministerului Agriculturii, din 2005 şi până în prezent. La începutul anului 2005, el a fost adus în minister de către Gheorghe Flutur,  care l-a numit în funcţia de secretar general. Flutur a aderat la platforma Stolojan-Stoica şi şi-a anunţat demisia din conducerea partidului, la pachet  cu cea din calitatea de ministru. L-a lăsat însă pe Chelmu în echipa noului ministru liberal, care a rămas pe poziții până astazi, chiar dacă a mai fost ceva timp şi secretar general adjunct. După ce a schimbat vreo opt miniştri şi un pluton de secretari de stat, Chelmu a rămas de neclintit, devenind în luna februarie a acestui an, secretar general al întregului Guvern tehnocrat.

Citește și: FOTO Pozele cu FIICA SA de 15 ANI care l-au scos din minţi pe Cristi Boureanu

Citește și: Doi studenți au făcut sex cu o pungă de plastic în loc de prezervativ: Cu ce s-au ales

Vasluian de origine, cu interese şi contacte în acest judeţ, Chelmu a încercat, iniţial, să obţină un loc eligibil pe listele filialei liberale, dar preşedintele PNL Vaslui, Dan Marian s-a opus.Drept urmare, Chelmu s-a îndreptat spre vechiul să protector, Gheorghe Flutur, şi ar avea şanse să figureze pe lista cu propuneri eligibile ce va fi remisă conducerii centrale, susţin surse liberale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.