Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe cine se bazează Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță pentru a prelua PSD-ul / HARTĂ

Victor Ponta a avut prima reacţie după ce Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea au anunţat că vor candida la şefia PSD. Premierul a evitat cât a putut întrebările ziariştilor, iar într-un final a răspuns: „Deocamdată eu sunt preşedintele PSD!''. Dacă liderul social-democraţilor s-a ferit să comenteze situaţia, mulţi şefi de organizaţii dezaprobă demersul celor doi, pe motiv că îl afectează pe Victor Ponta în campanie.

Aflat la Sibiu, Victor Ponta a încercat să evite pe cât posibil subiectul şefiei PSD. Asta după ce miercuri şi-a anulat toate evenimentele electorale, ca să nu dea ochii cu presa.

Citește și: CULISELE RĂZBOIULUI DIN PSD: Scaunul lui Victor Ponta, capcana fatală

Abia la Târgu Mureş, premierul a răspuns pe larg întrebărilor jurnaliştilor. Victor Ponta l-a atacat, subtil, pe Liviu Dragnea. „Cred că s-a sancţionat singur, că domnul Dragnea e cel care munceşte cel mai mult în campania electorală şi, în loc să vorbim de campanie, am vorbit de altceva”, a spus Victor Ponta.

La Bucureşti, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat că Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă nu au încălcat regulamentul intern, pentru că nu-şi fac campanie în filialele PSD. „Este o mare diferență între un anunț și a merge în filiale, asta se va întâmpla înaintea Congresului, când care se vor înscrie pentru funcții, vor avea întâlniri”, a spus Gabriela Firea.

Citește și: Ponta îi pune la punct pe Ghiţă şi Dragnea

 

Între timp, reacţiile din teritoriu vin una după alta.

Până acum, nouă lideri de organizaţii au anunţat că îl susţin pe Liviu Dragnea pentru a şefia PSD. Alţi nouă susţin că nu este momentul pentru o astfel de discuţie, în timp ce alţi doi critică tandemul Liviu Dragnea - Sebastian Ghiţă.

Pro- tandemul Dragnea-Ghiță sunt: Galați, Prahova, Vâlcea, Ilfov, Suceava, Botoșani, Constanța, Alba, Buzău

Se împotrivesc: Timiș și Iași

Indeciși: Bihor, Brăila, Vaslui, Arad, Mureș, Cluj, Neamț, Gorj, Vrancea

Întrebat ce părere are despre tandemul Ghiţă- Dragnea, edilul din Constanța, Radu Mazăre a răspuns: „Dragă, nu mi se pare oportun să discutăm chestiunea asta acum, nici nu m-a interesat, dar, în principiu, e în regulă”.

„Deocamdată, nu cred că trebuie să discutăm despre acest subiect. Subiectul nostru este turul unu al alegerilor prezidenţiale şi apoi turul doi. Dacă nu ne concentrăm asupra acestui subiect, totul este în zadar”, spune, conform digi24.ro, Ioan Mang, preşedinte PSD Bihor.

„În cadrul partidului sunt multe nume grele care pot să ocupe funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, chestor, secretar general , dar deocamdată eu zic să discutăm despre campania electorală”, opinează și Florin Pâslaru, deputat PSD Galaţi.

Întrebat dacă i se pare normal să se vorbească în timpul campaniei despre cine va prelua partidul, președintele PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat: „Este normal să ne ocupăm de campania electorală pentru președintele României, candidatul nostru Victor Ponta. (Reporter: Deci nu vi se pare normal...) V-am spus ce mi se pare normal”, a răspuns liderul local.

PSD a votat o hotărâre în vară, la Orăştie, potrivit căreia cei care negociază şefia PSD înaintea alegerilor prezidenţiale vor fi excluşi. Însă discuţii despre acest subiect ar fi fost între Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, potrivit stenogramelor din dosarul în care cei doi sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie. La o zi după ce Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament, iar Dan Şova s-a autosuspendat din funcţiile deţinute în partid, Sebastian Ghiţă a anunţat că va candida în tandem cu Liviu Dragnea la şefia PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.