Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe cine va sprijini UDMR în turul doi?

revista presei

RFI:

Marea majoritate a ungurilor din România vor vota în turul doi cu Victor Ponta, însă mulţi dintre ei nu se vor duce la vot declară Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului şi membru al UDMR: "Eu sper ca UDMR-ul să susţină pe cineva, să aducă o decizie. E o situaţie destul de grea. Pe de o parte, UDMR este membră a Partidului Popular European şi din acest punct de vedere este o înclinare spre domnul Iohannis, dar din ceea ce am văzut în campanie şi în ultimii doi ani, balanţa înclină în favoarea domnului Ponta. De ce? Atât timp cât UDMR-ul nu a fost la guvernare, din decembrie 2012 până în primăvara acestui an, Guvernul domnului Ponta l-a lăsat secretar de stat pe domnul Kiraly Andras la Educaţie, l-a lăsat pe Asztalos Csaba la şefia Consiliului pentru Combaterea Discriminării şi a lăsat câţiva politicieni UDMR în poziţie, ca problemele legate de minorităţi să fie văzute de ei, să-şi spună punctele de vedere. A fost o atitudine corectă faţă de comunitatea maghiară din România".

Evenimentul Zilei:

Ca și acum 25 de ani, este o atmosferă de Sfârșit de Lume. Care vine inexorabil. Nu pentru că DNA nu poate fi oprit (poate!), nu pentru că reformele din Justiție nu sunt ireversibile (sunt!), ci pentru că în mințile oamenilor s-a produs o resetare. Hidoșenia conducătorilor a fost dezvăluită SIMULTAN cu vulnerabilitatea lor. Exact ca în momentul în care elicopterul lui Ceaușescu a decolat de pe CC! Regele nu e doar gol, ci și muritor! Atât de ușor poate fi zvârlit de pe soclu, el și toată liota din alai! Alegerile prezidențiale din 2014 sunt doar preludiul. Plicticos și blazat ca după un amantlâc vechi de 25 de ani. O îndatorire sexuală care nu face decât să sporească iritarea. Să apropie ruptura. Mămăliga fierbe ca atunci. Ca atunci, focul este alimentat din afară. Și tot ca atunci, este greu de prevăzut ce se va întâmpla. În paralel cu decăderea actualelor formațiuni, vom asista probabil la nașterea de partide noi. Deja se simte o ebuliție: Noua Republică, România Unită, anunțatul partid al lui Macovei... Altele vor încerca să se machieze. Să-și schimbe părul pentru a-și camufla năravul. Vor apărea mișcări de disidență, autentice sau atent controlate. Lichelele detectează cel mai bine schimbarea vremurilor. În 1989, Securimea, Pecerimea și Utecimea s-au adaptat imediat la capitalismul tribal. Primele firme private au apărut când încă nu fusese spălat sângele de pe caldarâm. Ele aprovizionau la suprapreț, căpușând rețeaua de stat, magazinele ce trebuiau să umple burțile Prostimii. Iar Prostimea, recunoscătoare, a lins repede mâna noului stăpân care îi dădea de mâncare. Și gata, pentru un blid plin, să dea în cap Golanilor care strigau „Jos comunismul!”

Ziarul Financiar:

Sistemul banca va avea o pierdere majoră în acest an din cauza curăţării portofoliilor de credite neperformante, un proces care este departe de a se fi încheiat în condiţiile în care BNR îşi doreşte un procent de credite neperformante comparabil cu cel din alte ţări europene, consideră  Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). „Sistemul bancar a înregistrat pierderi timp de trei ani la rând, între 2010 şi 2012, iar 2013 a fost pe uşoară creştere. Cu toate acestea, sistemul bancar este solid, iar în aceste circumstanţe bancherii trebuie să mărească activitatea de creditare. Cadrul de reglementare pentru bănci este din ce în ce mai dur“, a afirmat Gheţea, în cadrul unui eveniment organizat de ARB. Băncile au avut în primele opt luni ale anului o pierdere agregată de circa  100 mil. lei din cauza provizioanelor suplimentare constituite de bănci, având în vedere procesul de curăţare a bilanţurilor de credite neperformante.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.