Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PE dă votul astăzi pe o propunere de dezmembrare a Google

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Parlamentul European urmează să voteze astăzi o propunere de dezmembrare a companiei americane Google. Votul, propus de un deputat german şi unul spaniol, urmăreşte separarea motorului de căutare de celelalte servicii oferite de gigantul internetului, acuzat de încălcarea legilor concurenţei.

Legislativul european nu are autoritate pentru a decide ruperea gigantului american, dar politicienii vor să dea semnalul unei linii dure în negocierea unui vechi conflict comercial.
Google ocupă aproximativ 90% din piaţa europeană a căutărilor pe internet, iar în 2010 rivalii săi l-au acuzat că şi-a favorizat propriile produse şi servicii în faţa concurenţei. O propunere de compromis din partea Google de a schimba modul în care afişează rezultatele căutării pentru serviciile proprii a fost criticată de reclamanţi, iar Comisia Europeană a fost nevoită să le ceară americanilor altă variantă.
Reprezentanţi ai guvernului american s-au arătat îngrijorat că politizarea acestui conflict poate afecta pe plan mai larg comerţul dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană.
Noul comisar european pentru industria digitală, Guenther Oettinger se opune votului de azi din Prlament şi spune că nu poate fi vorba de nicio dezmembrare, dar până la urmă decizia cu privire la viitorul Google în Europa aparţine comisarului anti-trust Margrethe Vestager, după ce predecesorul său, Joaquin Almunia a eşuat în încercarea de a rezolva problema.
Oricum, este pentru prima oară când Parlamentul European supune la vot destrămarea unei companii, ceea ce, potrivit BBC, arată cât de acut a devenit conflictul dintre Google şi Uniunea Europeană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.