Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe fondul prăbușirii în sondaje, Merkel întoarce foaia: acțiune radicală a Germaniei

merkel

Germania a expulzat anul trecut un număr record de 80.000 de imigraţi cărora li s-a respins cererea de azil, iar acest număr va fi şi mai mare în 2017, a declarat un oficial de top, în contextul în care cancelarul Angela Merkel încearcă să recâştige votanţii conservatori până la alegerile legislative din septembrie, potrivit Reuters, preluat de agerpres. Totul în contextul în care pentru prima dată CDU/CSU este cotat sub SPD - DETALII

Citește și: Cât de bogat este, de fapt, senatorul cunoscut drept 'Drujba lui Dumnezeu'

Citește și: PNL se implică în scandalul Codurilor Penale: 'Elaborăm un proiect'

Citește și: Ce ar spune oficialii de la Bruxelles despre Sorin Grindeanu: Dezvăluiri despre Guvern

Peter Altmaier, şeful de cabinet al lui Merkel, a declarat pentru ediţia de duminică a cotidianului Bild că aproape jumătate dintre cele 700.000 de solicitări de azil înaintate în 2016 au fost respinse, un indiciu că în acest an se va ajunge la un nou record de expulzări. 

Pentru a-i împăca pe conservatorii deranjaţi de decizia lui Merkel din 2015 de a deschide graniţele Germaniei pentru refugiaţi, liderii partidului creştin-democrat (CDU) au făcut eforturi să obţină expulzarea mai multor imigranţi ale căror aplicaţii au fost respinse sau străini care au comis infracţiuni. 

Altmaier a spus că este important ca aceste persoane să fie trimise cât mai repede înapoi în ţările lor pentru a menţine un nivel ridicat al sprijinului public pentru sistemul de azil. 

Germania a primit peste un milion de imigranţi în ultimele 18 luni, majoritatea fugiţi de războaiele şi problemele din Siria, Irak şi Afganistan. 

Persoanele care vor azil trebuie să arate că ar fi persecutate în ţara de origine. Mulţi dintre cei ale căror aplicaţii sunt respinse primesc totuşi permisiunea de a rămâne temporar, o practică pe care conservatorii cancelarului Angela Merkel vor să o diminueze. 

"Anul trecut, am trimis înapoi acasă 80.000 de persoane ale căror aplicaţii de azil au fost respinse - un record. Iar acest număr va creşte şi mai mult. Au existat circa 700.000 de aplicaţii de azil în 2016, iar aproape 300.000 au fost respinse. Le vom trimite rapid înapoi acasă pe aceste persoane, pentru că, dacă nu o facem, acest lucru ne va afecta credibilitatea ca ţară bazată pe statul de drept", a declarat el

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.