Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe loc e România la numărul de biblioteci

biblioteca

Exista peste 65.000 de biblioteci in Europa, iar raportat la populatie, in Olanda, Grecia si Portugalia sunt cele mai putine biblioteci, o jumatate de biblioteca la 10.000 de oameni, cele mai multe biblioteci aflandu-se in Cehia, Bulgaria, Lituania sau Letonia, potrivit Mediafax.

Potrivit Business Magazin, Romania se afla undeva la mijloc cu 1 - 1,9 biblioteci la 10.000 de locuitori. Desi Cehia are cele mai multe biblioteci raportate la numarul de locuitori, Finlanda si Danemarca cheltuiesc cei mai multi bani pe biblioteci, peste 30 de euro pe cap de locuitor. Cehia cheltuie undeva intre 11 si 30 de euro pe cap de locuitor, iar Romania sub 10 euro, potrivit celui mai recent raport realizat de Fundatia Bill si Melinda Gates.

De fapt, in Cehia exista o biblioteca la fiecare aproape 2.000 de persoane, de patru ori mai multe biblioteci decat media europeana si de zece ori mai mult decat in SUA. 67% dintre adultii finlandezi au vizitat o biblioteca in ultimul an (28% in ultima luna).

In clasasament urmeaza danezii (57%), apoi belgienii cu 42%. Doar 16% dintre romanii adulti au vizitat o biblioteca in ultimul an si doar 9% in ultima luna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.