Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe sfârșit de mandat Obama trece la impunerea de taxe. Cu ce taxă vrea să facă ecologism

abcnews.com
barack obama

Preşedintele SUA va propune introducerea, pentru o perioadă de cinci ani, a unei taxe de zece dolari pe dolari pe barilul de petrol care ar permite finanţarea unui vast plan de investiţii în transportul ecologic, a anunţat joi Casa Albă, relatează AFP şi Reuters. 

Propunerea, care va fi prevăzută în bugetul pe 2017 pe care executivul american urmează să-l prezinte săptămâna viitoare, nu are aproape nicio şansă de a fi adoptată de Congres, unde republicanii deţin controlul în ambele camere. Aceştia se opun oricărei legislaţii legate de combaterea încălzirii globale, unii dintre ei contestând chiar existenţa fenomenului, notează AFP. 

Această "redevenţă" pe baril care ar fi plătită de grupurile petroliere ar permite "încurajarea inovării în tehnologii verzi şi transformarea sistemului de transport pentru deceniile viitoare", precizează Casa Albă, care reaminteşte că sectorul transporturilor reprezintă 30% din emisiile de gaz cu efect de seră din SUA. 

Această taxă ar permite asigurarea unui "stimulent clar pentru inovare în sectorul privat în scopul reducerii dependenţei noastre de petrol", adaugă instituţia prezidenţială americană. 

Barack Obama, care a făcut din lupta împotriva încălzirii globale una dintre priorităţile celor două mandate ale sale, denunţă cu regularitate poziţiile adversarilor săi republicani pe această temă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.