Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pe urmele cazului Bodnariu: Parlamentarii Ben Oni Ardelean și Titus Corlățean, în Norvegia

norvegia

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean și senatorul PSD Titus Corlățean se află într-o vizită de două zile în Norvegia, unde vor avea mai multe întâlniri pe tema sistemului de protecție a copilului (Bernevernet) din țara scandinavă, după celebrul caz al familiei Bodnariu.

"Împreună cu senatorul Titus Corlățean, am acceptat invitația de a participa la conferința pe tema 'Defense of Family - Defense of Children', precum și de a avea întâlniri politice și o emisiune TV cu acoperire pe Scandinavia, ca un 'follow-up' al cazului Bodnariu și al sistemului de protecție a copilului (Barnevernet). Ambasadorul Adrian Davidoiu a lucrat cu mult profesionalism și dedicare în rezolvarea pozitivă a acestui caz, iar Jan Aage Torp a fost printre puținii norvegieni alături de noi din prima clipa, atunci când puțini înțelegeau complexitatea cazului, drama familiei și impactul ce avea să îl aibă asupra sistemului", a declarat deputatul Ben Oni Ardelean.

Cazul Bodnariu este o dispută între o familie româno-norvegiană, Marius Bodnariu (cetățean român) și Ruth Bodnariu (cetățean norvegian) și Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, în care cei cinci copii ai familiei au fost preluați pe 16 noiembrie 2015 în custodia statului norvegian, după ce părinții acestora au fost acuzați de folosirea violenței fizice asupra copiilor lor. S-a afirmat că acest caz s-a bazat pe probleme religioase. După zeci de proteste în mai multe oraşe din România şi din lume, dar şi implicarea autorităţilor din România, cei cinci copii au redaţi părinţilor printr-o decizie a justiţiei norvegiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.