Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pechezitii la Agenţiei de Protecţia Mediului Deva, dupa scandalul ecologiştilor atacaţi în Retezat

Procurorii DNA au ridicat, vineri, mai multe documente de la sediul Agenţiei de Protecţia Mediului Deva, referitoare la avizul de mediu acordat de instituţie în anul 2013 unui investitor care intenţionează să construiască o microhidrocentrală pe cursul Râului Alb, din Masivul Retezat.

Percheziţii au avut loc şi la sediul din Deva al firmei ce intenţionează să construiască microhidrocentrala de pe Râul Alb.

Avizul de mediu pentru construcţia microhidrocentralei de pe Râul Alb este contestat în instanţă de Federaţia Coaliţia Natura 2000. Procesul este înaintat la instanţa de contencios-administrativ a Tribunalului Hunedoara, cu solicitarea de anulare a avizului de mediu, şi are ca termen de judecată data de 17 iunie.

Proiectul de construcţie a unei microhidrocentrale în satul Coroieşti prevede realizarea, exploatarea şi racordarea la sistemul energetic a acestui obiectiv de investiţii realizat de o firmă privată, SC Abi Automotion SRL Deva. Autorizaţia de construire a fost emisă de Consiliul Judeţean Hunedoara în anul 2013, iar proiectul trebuie finalizat până la 15 iulie 2017.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a deschis un dosar în care se efectuează cercetări în legătură cu un incident produs duminică, 24 mai, pe Râul Alb, când trei persoane au fost rănite în urma unui conflict izbucnit în satul Coroieşti, din comuna hunedoreană Sălaşu de Sus, între un grup de militanţi pentru protecţia mediului şi reprezentanţii firmei care intenţionează să construiască microhidrocentrala în zonă. Unul dintre răniţi a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

În cauză, procurorii au început urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de lovire şi tentativă de omor.

Procurorii DNA au efectuat percheziţii, vineri, şi la Administraţia Bazinală de Ape Mureş şi Administraţia Geoparcului Dinozaurilor - Ţara Haţegului. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.