Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pegida cheamă la manifestaţii împotriva islamului pe 6 februarie în 14 ţări

antirefugiati PEGIDA

Manifestaţii împotriva islamului vor avea loc pe 6 februarie în 14 ţări din Europa la iniţiativa mişcării islamofobe Pegida, a anunţat şefa acesteia, Tatjana Festerling, la finalul unei reuniuni cu reprezentanţi ai mai multor grupări cu vederi similare, desfăşurată sâmbătă la Roztoky, în apropiere de Praga, relatează AFP. 

Manifestaţiile vor avea loc, printre altele, în Elveţia, Estonia, Finlanda, Germania, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia, a informat ea. 

"Lupta contra islamizării Europei este obiectivul nostru comun", a afirmat Tatjana Festerling într-un comunicat dat publicităţii la încheierea reuniunii. 

"Situaţia din Estonia nu este atât de critică precum în Germania, însă cooperăm cu prietenii noştri finlandezi, ne dăm seama că protecţia Europei este o sarcină comună", a menţionat la rândul său Maria Kaljuste, reprezentantă a Partidul Poporului Conservator din Estonia (EKRE), citată în acelaşi document. 

Întâlnirea de la Roztoky a fost organizată de gruparea xenofobă şi antieuropeană cehă "Blocul împotriva islamului". 

"Politica stupidă şi sinucigaşă a elitelor europene a condus la ceva pe care Bruxellesul nu l-a dorit niciodată: o adevărată prietenie şi cooperare între naţiunile Europei", a afirmat în faţa jurnaliştilor liderul acestei grupări, Martin Konvicka. 

Agresiunile comise în noaptea de Anul Nou la Koln şi în alte oraşe germane, atribuite de poliţie unor tineri originari din Maghreb şi alte regiunii ale lumii arabe, au relansat dezbaterea în Germania cu privire la politica de primire promovată de cancelarul Angela Merkel, a cărei ţară s-a confruntat în 2015 cu peste un milion de solicitanţi de azil. 

Violenţe izbucnite la începutul lunii ianuarie în cursul unei manifestaţii organizate de Pegida la Koln a obligat poliţia locală să facă uz de tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a-i împrăştia pe manifestanţi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.