Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul a testat recent cu succes un 'roi' de 103 mici drone

pentagon

Pentagonul a testat recent cu succes un "roi" de 103 mici drone, progresând spre realizarea unui nou tip de armă care promite a avea un mare viitor, potrivit strategilor militari, a indicat luni Pentagonul, preluat de AFP, transmite agerpres.ro

Progresul inteligenţei artificiale face de acum posibilă constituirea de grupuri de mici roboţi, acţionând colectiv sub conducerea unui om. 

Strategii militari prezic un mare viitor acestor "roiuri" de drone, puţin costisitoare în privinţa producţiei şi care îşi au forţa în capacitatea de a copleşi sistemul de apărare al adversarului prin numărul lor.

Se DOMOLEȘTE gerul? Care va fi vremea în România, în următoarele DOUĂ săptămâni

În octombrie, Pentagonul a testat un "roi" de 103 mici drone, de circa 16 cm lungime, lansate de trei avioane de luptă F/A-18 Super Hornets, potrivit unui comunicat al Pentagonului. 

În timpul testului, micile drone Perdix au demonstrat mai multe abilităţi promiţătoare, conform aceleiaşi surse. 

Dronele au reuşit "luarea unei decizii colective", adaptând împreună comportamentele lor individuale în funcţie de condiţiile misiunii.

Cristoiu o desfiinţează pe Mădălina Dobrovolschi:'A venit în pijama, e ANALFABETĂ,să fie DATĂ AFARĂ'


Dronele Perdix formează "un organism colectiv, împărţind un creier comun", a explicat William Roper, care conduce serviciul de capacităţi strategice (SCO) al Pentagonului, citat în comunicat. 

"Pentru că fiecare Perdix comunică şi colaborează cu fiecare dintre omologii săi, roiul nu are un lider şi se poate adapta cu uşurinţă dacă o nouă dronă se alătură grupului, sau dacă, din contră, o dronă îl părăseşte", de exemplu dacă este doborâtă, a indicat William Roper. 

Drona Perdix a fost concepută de elevii ingineri al MIT (Massachusetts Institute of Technology), începând din 2013, şi a fost îmbunătăţită în mod continuu de atunci, "inspirându-se în special din industria smartphone-ului", potrivit Pentagonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.