Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul dezminte că ar fi bombardat o moschee din Siria. Atacul s-a soldat cu zeci de morţi-VIDEO

avion de lupta bombardament

Armata americană a afirmat joi că a ucis mai mulţi extremişti în cursul unei lovituri aeriene în Siria, dar a dezminţit că este responsabilă de bombardarea unei moschei în cursul căreia au fost ucise, potrivit unor activişti, cel puţin 42 de persoane, relatează vineri agenţia DPA, potrivit agerpres.

''Nu am bombardat nici o moschee'', a declarat John J. Thomas, un purtător de cuvânt al Centrului american de comandă, pentru cotidianul The New York Times. ''Ceea ce noi am atacat a fost distrus. Există o moschee la o distanţă de circa 50 de metri de acea clădire care este încă în picioare'', a adăugat el.

Israelul a intereceptat o rachetă lansată împotriva unui avion militar

Cu toate acestea, a spus purtătorul de cuvânt, va fi demarată o anchetă pentru a stabili dacă au fost ucişi sau răniţi civili în atacul despre care armata americană a spus că a vizat o întrunire a unor militanţi ai Al-Qaida joi în provincia Idlib.

Comentariile lui John J. Thomas survin după ce unii activişti au afirmat că cel puţin 42 de persoane, în majoritate civili, au fost ucise când avioane de război necunoscute au atacat o moschee în satul Jinneh, situat la vest de Alep, care se învecinează cu Idlib.

Potrivit directorului Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, raidul aerian a avut loc în timp ce credincioşii erau la slujba de seară şi se estimează că numărul victimelor ar putea creşte.

Centrul de presă din Idlib, care este condus de către activişti, a indicat că cel puţin 50 de persoane au fost ucise. Imagini cu trupuri neînsufleţite zăcând întinse pe pământ în apropiere de moschee au fost postate online.

Anarhiştii greci ar fi la originea coletului-capcană care a explodat la sediul FMI din Paris

Echipe de salvare din cadrul organizaţiei White Helmets au postat de asemenea imagini cu persoane transportate la ambulanţe şi cu locuitori cuprinşi de panică şi care căutau supravieţuitori printre dărâmături.

Cu puţin timp înainte de a fi atacată moscheea, au fost vizate de raiduri multe alte zone din vestul Alepului, în principal Atrab, Sheikh Ali şi Abeen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.