Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul îl refuză pe Donald Trump: Ce strategie va fi adoptată în CONFLICTUL cu Coreea de Nord

Daily Star
trump kim jung un

Pentagonul sprijină în totalitate eforturile diplomatice ale secretarului de stat Rex Tillerson pentru rezolvarea crizei nucleare nord-coreene, a declarat marţi secretarul american al apărării Jim Mattis, care pare astfel să-l contrazică pe preşedintele Donald Trump care duminică a afirmat că o negociere cu Coreea de Nord ar fi 'o pierdere de timp', relatează AFP.

Armata americană 'îşi concentrează în acelaşi timp eforturile asupra apărării Statelor Unite şi a aliaţilor săi', a adăugat Jim Mattis, care a făcut aceste declaraţii în faţa Comitetului pentru forţele armate din Senat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Revoltător! Ce făceau mecanicii de la TAROM pentru a nu schimba cauciucurile aeronavelor

Întrebat în legătură cu afirmaţiile preşedintelui Trump, secretarul apărării a dat asigurări că în cadrul administraţiei americane 'nu există atâtea divergenţe pe cât se crede' în legătură cu problema nord-coreeană.

'Indicaţiile pe care ni le-a dat preşedintele Trump, mie şi lui Rex Tillerson, sunt foarte clare: trebuie să continuăm eforturile diplomatice concomitent cu diverse iniţative luate împreună cu China şi să impunem sancţiuni economice pentru a menţine toată această chestiune într-un cadru diplomatic', a mai spus el.

Citește și: DIGI vine cu o veste bombă pentru bucureșteni: Ce schimbare de proporții a făcut operatorul

În legătură cu situaţia din Afganistan, şeful Pentagonului a declarat că Statele Unite, care sunt angajate în această ţară de 16 ani, trebuie să-şi continue operaţiunile militare împotriva talibanilor deoarece retragerea forţelor americane ar fi 'pe propriul nostru risc'.

Deşi forţelor afgane le sunt încredinţate tot mai multe responsabilităţi, forţele americane desfăşurate în Afganistan au misiunea de a lupta, a adăugat Jim Mattis.

Citește și: Lovitură dură pentru Iohannis de la Bruxelles! Câte zile a lucrat concret în septembrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.