Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul vorbește despre efectele crizei din Qatar asupra operaţiunile militare americane

soldati americani

Operaţiunile militare americane în Qatar 'nu sunt afectate' de criza din jurul acestui stat-cheie pentru dispozitivul militar american în Orientul Mijlociu, stat în prezent izolat de alte ţări din Golf şi criticat de preşedintele SUA, Donald Trump, informează AFP.

'La nivelul operaţiunilor militare nu a existat impact', a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, în cadrul unui briefing, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ultima propunere a Facebook: Tehnologia care ne citește gândurile și le transformă în mesaje scrise

Qatarul a jucat un rol central în dispozitivul militar american în Orientul Mijlociu, cu aproape 10.000 de militari americani desfăşuraţi în această ţară.

Cea mai mare parte dintre aceşti militari fac parte din US Air Force instalate la baza aeriană din Al-Udeid, care comandă toate operaţiunile americane din Orientul Mijlociu, inclusiv operaţiunile aeriene ale coaliţiei împotriva grupării Statul Islamic.

Citește și: Spitalul care oferă tatuaje gratuite supraviețuitoarelor cancerului de sân

Pe plan operaţional, baza este o importantă platformă pentru avioanele de realimentare KC-135, bombardierele grele, avioanele de transport, avioanele de recunoaştere şi de supraveghere ce operează în regiune.

Arabia Saudită, Bahreinul, Emiratele Arabe Unite, Egiptul, Yemenul, precum şi Insulele Maldive au anunţat luni că rup orice relaţie cu Qatarul, acuzat că 'susţine terorismul', decizie care a avut efectul unui seism în regiune.

Citește și: STUDIU Asta e planta ce ajută la combaterea obezității

Preşedintele american Donald Trump a acuzat marţi Qatarul, aliat al SUA, că îi finanţează pe extremişti, părând să se poziţioneze de partea Arabiei Saudite şi a ţărilor prietene care au rupt relaţiile cu acest emirat bogat în resurse de gaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.