Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Penticostalii îi cer președintelui Klaus Iohannis să deschidă bisericile: Este un drept prevăzut în Constituția României. Ne rugăm să găsiți soluții

captura YouTube
Moise Ardelean

Conducerea Cultului creștin Penticostal din România îi cere președintelui României prin intermediul unei scrisori să permită deschiderea lăcașurilor de cult, a bisericilor așa cum s-a întâmplat deja în țari europene care au fost și sunt multe mai afectate ca România.

Vezi și: Patriarhia Română reacționează la refuzul SCANDALOS al Guvernului: 'Revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interior este deplin justificată'

Vezi și: Scrisoare deschisă adresată premierului Orban - Cultul Creştin Baptist solicită redeschiderea bisericilor

Scrisoarea este semnată de președintele Cultului Creștin Penticostal, pastorul Moise Ardelean și de secretarul general, pastorul Simion Bumbar. Cei doi argumentează că de la începutul problemelor cu noul tip de coronavirus credincioșii penticostali au respectat toate dispozițiile legale, iar acum când situația s-a mai îndreptat bisericile ar trebui redeschise. Ei susțin că slujbele în aer liber nu sunt deloc o soluție în contextul vremii nefavorabile din ultima vreme și că bisericile însele vor fi în stare să creeze un cadru prin care răspândirea virusului să fie împiedicată.

În context îi reamintesc președintelui Klaus Iohannis că este vorba de un drept fundamental consacrat prin Constituția României și prin urmare îi sfătuiesc să găsească soluțiile potrivite ca în curând lăcașurile de cult să fie redeschise.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.