Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER cere convocarea CSAT în regim de urgență

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Român susţine că situaţia Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti trebuie să fie supusă unei analize de urgenţă la nivelul Consiliului Superior de Apărare a Ţării.

"Situația CNAB trebuie să facă obiectul unei analize de urgență la nivelul CSAT, având în vedere intrarea în regim de risc a unuia din componentele strategice al sistemului național de apărare! Aeroportul Otopeni, definit aerport NATO, este administrat și condus de persoane incompatibile cu funcția de manager responsabil al unei organizații operator de aerodrom. Încercările de menținere a certificării pistelor în lipsa efectuării reparațiilor obligatorii pun în pericol securitatea și integritatea pasagerilor și a aeronavelor. Lipsa soluțiilor în menținerea nivelului de calificare a pistelor de decolare/ aterizare va conduce inevitabil la restricționarea operarii aeronavelor militare și civile mari. Încercările disperate ale conducerii CNAB de a folosi influența politică în determinarea Autorității Aeronautice Române să accepte modificarea strategiei privind conversia certificatului de aerodrom, aruncă în ilegalitate certificatul emis de aceștia, mutând responsabilitatea și răspunderea, în cazul unui incident sau accident!

Indolența și indiferența la punerea în risc a securității naționale nu poate fi trecută cu vederea!

PER ii adresează o întrebare ministrului Razvan Cuc: Având în vedere situația pistelor Aeroportului Otopeni, unde vor opera avioanele lung curier ce urmează să intre în flota TAROM?", se arată într-un comunicat PER.

Citeşte şi: Procurorii DNA Ploieşti, sub LUPA Inspecţiei Judiciare. Ce vizează verificările .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.