Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER cere instituțiilor publice să achiziționeze doar mașini electrice

partidul ecologist

PER cere instituțiilor publice să achiziționeze doar mașini electrice, se arată într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.

Odată cu ridicarea interdicției privind achiziționarea de autoturisme, șefii instituțiilor publice nu s-au mai uitat la bani. Nu dădeau din buzunarul lor, ci din buget, prin urmare până și primăriile din cele mai îndepărtate colțuri ale țării au dat toate fondurile de care dispuneau pe câte o mașină procopsită.

Reacție OFICIALĂ: Comisie de anchetă parlamentară după dezvăluirile stiripesurse.ro despre moțiune

În timp ce instituțiile și-au umplut garajele cu autovehicule luxoase, dar dăunătoare pentru mediu, cetățenii de rând au dat dovadă de responsabilitate, numărul de maşini electrice şi hibride vândute la noi în țară dublându-se de la începutul anului.

Pe cât este de reconfortant să vezi că românii caută un echilibru între dezvoltare și protejarea mediului, pe atât de frustrantă este nepăsarea celor care conduc România.

Românii dau un exemplu pe care însă demnitarii nu sunt capabili să-l înțeleagă sau pur și simplu, în disprețul lor, nu vor să-l înțeleagă. Din acest motiv, noi, ecologiștii, solicităm tuturor instituțiilor publice să renunțe la autoturismele care otrăvesc aerul și să achiziționeze doar mașini electrice. De asemenea, le transmitem de pe acum că argumentul cu ”lipsa de bani” nu ține, genul acesta de investiție amortizându-se într-un timp foarte scurt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.