Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER: 'Lamentarea unei bocitoare nu învinge prostia'

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

"Afirmațiile din ultimele zile ale doamnei Doina Pană ne determină să facem câteva clarificări. Modificările adoptate la Codul Silvic aduc multă tensiune și amplifică blocajele acutizand o criza artificială în domeniul protecției , conservării și valorificării masei lemnoase. Exacerbarea sub forma declarativă în documentele legislative a funcției "sociale", minimizarea funcției "ecologismului" și nerecunoașterea rolului esențial de component activ și determinant al pădurii in cadrul ariilor in care ea s-a format, produce nu numai blocaje economice, dar și grave disfuncții în raport cu sistemul de interacțiune cu ceilalți componenți ai mediului înconjurator. Balanța între funcțiile economice, ecologice, sociale și de producție a mediului înconjurator în sectorul silvic este profund dezechilibrată. În fapt, constatăm inducerea unei crize artificiale, prin ignorarea celor mai simple și evidente legități din domeniul protecției mediului înconjurator și o exacerbare reala a funcțiilor economice. Constatăm in schimb, promovarea, cu mult ipocrizism, a populismului cu o rușinoasă și demagogică mască socială sau ecologică, în care funcția de component al pădurii, în protecția mediului înconjurator este total ignorată.

S-au amplificat în mod nejustificat fenomenul tăierilor legale și ilegale, acesta devenind o prioritate in Legea Siguranței Naționale, iar măsurile pentru combaterea acestui fenomen au devenit disproporționate: o nouă lege a contravențiilor silvice ( OUG 51/2016 total ineficientă), dezvoltări ale sistemului SUMAL- Radarul Pădurilor care s-a dovedit a fi inoperant, fie lipsit de eficiența anticipată în ceea ce privește urmărirea fiecărui arbore din pădure prin supraveghere satelitara, GPS pe fiecare arbore, GPS pe fiecare transport.

Constatăm că în loc sa se trateze cauzele acestei crize artificiale, a blocajelor induse prin dezechilibrarea balanței către cei care gestionează resursa forestieră, guvernarea PSD dezechilibrează și mai tare balanța masei lemnoase, prin modificarea Codului Silvic.

Iată, de ce Partidul Ecologist Român continuă să susțină propunerea de interzicere a tăierilor legale pe 20 ani, concomitent cu propunerea asigurării silvice, pentru toate categoriile de păduri, indiferent dacă acestea se află pe arii protejate sau nu.

Pentru că este o criză artificială, efectele acesteia pot fi înlăturate destul de rapid doar dacă se recunoasc și se înlătură greșelile comise. Vom vedea în perioada imediat următoare dacă doamna ministru Doina Pană va conștientiza aceste greșeli și va avea demnitatea necesară de a-și prezenta demisia și de a se retrage din sistem, alături de demisia autorităților din cadrul Agențiilor de Protecție a Mediului care au aprobat defrișările la ras în ziua ariilor protejate a pădurilor virgine. Acești demnitari pseudo-demnitari, etalează public un analfabetism profesional și politic care îi descalifică.", s-a arătat într-un comunicat al Partidului Ecologist Român remis Știripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.