Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PER: Tehnocrata care 'palmează' blana ursului din pădure

ziuanews.ro
ministerul mediului

"La Ministerul Mediului fie se ia șpagă, fie se consumă etnobotanice! Altfel nu se explică tupeul cu care au anunțat, pe față, noul șmen tehnocrat: vânzarea către miliardarii ”multinaționali” a animalelor care au mai rămas prin pădurile României.

E logic, atunci când ”trofeul” se plătește cu 8.000 euro, te mănâncă palma să le donezi bogătașilor lumii un lot de 552 de urși, 1.000 de lupi și 500 de râși și pisici sălbatice. Mai ales, că aceste ”aprobări” se obțin, de obicei, cu o șpagă consistentă, de pe traseul samsarilor de vânătoare. Și nu ar fi de mirare dacă DNA v-a descoperi, acolo peste 10 ani, că de-alde Ion Țiriac, Volker Schmidt, Sandor Csany, Klaus Mangold, plictisiți de atâția mistreți, au trimis „ordinul” în plic, ca și comisionul aferent.

Citește și: Continuă războiul in ALDE. Atac la Tăriceanu: Să NU candideze penalii

Norocul celor din minister e că prostia nu doare! Câtă minte trebuie să ai ca să justifici un asemenea măcel cu pagube mărunte, de 66.779 de lei la lup și 783.018 de lei la urs? Pe ce logică dai omor dublu la lupi, dacă urșii sunt de zece ori mai malefici? După ce calcule, dacă bietele animale, înghesuite în păduri tot mai mici, au făcut pagube de numai 188.000 euro, decizi tu să măcelărești de 10 milioane de euro? Iar, dacă pisicile sălbatice și râșii nu au distrus nimic, de ce te apuci să le decimezi populația? S-or fi micționat pe vila vreunui ștab de la minister?

Ordinul Ministerului Mediului rivalizează prin tâmpenie cu Legea Vânătorii, care limita numărul câinilor ciobanilor și perioada de pășunat. Și acolo, ca și aici, tagma vânătorilor a apăsat pe butoanele potrivite, a influențat pe cine trebuie și și-a văzut interesele servite: să nu le mai mănânce nimeni iepurii și fazanii. Au și o scuză, pe lângă instinctul ucigaș, le e stomacul sensibil, obișnuit doar cu vânat la cuptor.

În ultimul moment, Guvernul Cioloș dă cu cireașa peste tort! Doar asta mai lipsea ca românii să o ducă bine. Pădurile le vând la bucată pădurarii puși paznici la oi. Cele pe care nu le-a tăiat Schweighofer, le-a cumpărat IKEA. Au dat râurile pe mâna unor nemernici, care le-au distrus construind microhidrocentrale. Iar acum au găsit principalul prădător al economiei naționale: grupul infracțional constituit de râs cu pisica sălbatică. Pentru această performanță nemaipomenită nici la antologica ministră Prună, eu propun ca ministra Palmer să fie medaliată în regim de urgență. Cu o DEMITERE...", a fost mesajul senatorului Cristian Bodea, Vicepreședinte PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.