Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții DIICOT în Tulcea și Galați

DIICOT

La data de 13.03.2017, procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Tulcea și 2 percheziții pe raza municipiului Galați, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unor grupuri infracționale specializate în comiterea în formă continuată a infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive.

La data de 13.03.2017 procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea inculpaților  M.C., R.R.G., B.C.A., M.C.A. și I.C., iar la data de 14.03.2017 , Tribunalului Tulcea a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de cei 5 inculpați.

Atac cu BOMBĂ în incinta Palatului de Justiţiei din Damasc. Zeci de morţi şi răniţi - FOTO

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2016 – 2017, inculpații  M.C. și M.C.A., din municipiul  Galați, au aprovizionat persoane din municipiul Tulcea cu cantități de produse cu efecte psihoactive, en gros, care, la rândul lor, le porționau și le vindeau mai multor tineri de pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 10 lei/doză.

Referitor la inculpații R.R.G., B.C.A. și I.C., există suspiciunea rezonabilă că în aceeaşi perioadă  au comercializat produse cu efecte psihoactive mai multor tineri de pe raza municipiului Tulcea, la prețul de 10 lei/doză.

În cursul cercetărilor, inculpatul R.R.G. a fost depistat  pe raza judeţului Tulcea în timp ce transporta cantitatea de 217,62 de grame de produse cu efecte psihoactive  pe care o cumpărase cu suma de 3000 lei de la inculpatul M.C.A. din municipiului Galați, urmând să o comercializeze împreună cu inculpatul B.C.A.

Raportat la cantitatea/doză și la prețul de 10 lei/doză, în situaţia comercializării, inculpaţii ar fi obţinut suma de 21.760 lei.

În urma analizelor de laborator,  s-a constatat faptul că în produsele vândute de către inculpați s-a pus în evidență MDMB-CHMICA, ce face parte din clasa cannabinoizilor sintetici, considerată „substanţă psihoactivă nouă” în înţelesul Deciziei 2005/387/JAI a Consiliului.

Printre efectele psihologice şi fiziologice ale acestor substanțe se enumeră următoarele: 

- Etnobotanicele degradează scoarța cerebrală mai rapid decât heroina;

- Creează dependenta fizica si psihica, schimbări de temperament, probleme cu somnul, comportament psihotic, hipertermie, convulsii, infarct, tensiune ridicată, probleme respiratorii grave, comă și chiar moartea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

La activități au participat și ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate  Constanţa și Galați, luptători ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Tulcea, Constanţa și Galați, precum și jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.