Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții impresionante ale DNA în această dimineață: Pe cine vizează procurorii

dna

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează marţi patru percheziţii în judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi, dintre care una la o instituţie publică, într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în anul 2015.

Conform unor surse, vizat este președintele judecătoriei din Sfântu Gheorghe. Procurorii au descins la 3 persoane fizice și la judecătorie. Președintele Judecătoriei, Poiană Elena, e acuzat de fapte de corupție după ce ar fi intervenit, în 2015, pentru o persoana, într-un dosar penal, el fiind bănuit că ar fi primit 10.000 de lei pentru asta.

Judecătoarea Elena Poiană, vizată de percheziţiile efectuate marţi de procurorii DNA la Sfântu Gheorghe, ar fi luat mită pentru a înlocui arestul preventiv cu controlul judiciar în cazul a doi bărbaţi cercetaţi pentru tâlhărie, au declarat surse judiciare.

Vezi și: Un fost ministru LAUDĂ evacuarea Antenelor: 'O binecuvântare divină asupra României'

Conform aceloraşi surse, fapta ar fi fost comisă în luna august 2015, când Elena Poiană, în prezent preşedinte al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, era judecător la Tribunalul Harghita.

Judecătoarea ar fi pretins şi primit suma de 10.000 de lei de la rudele unuia dintre cei doi bărbaţi arestaţi. În schimbul banilor, ea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pentru ambii inculpaţi.

Vezi şi: Antena 3 și Antena 1 sunt EVACUATE de ANAF! Mihai Gâdea: 'Noi de ce nu putem plăti chirie?'

Potrivit surselor, Elena Poiană le-ar fi spus celor care i-au dat banii că un avocat i-ar fi costat mai mult, iar rezultatul nu ar fi fost garantat, având în vedere că pentru fapte cu violenţă este greu să se obţină cercetarea sub control judiciar.

Citește și: SCANDAL SEXUAL monstru: Soția unui fotbalist și fiul unui viceprimar fac VIDEOCHAT / VIDEO 18+

''În cursul zilei de 16 februarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 4 locaţii situate în judeţele Covasna, Braşov şi Iaşi, dintre care una reprezintă sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice'', se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Alba şi Iaşi.

Citește și: Judecător CSM, anunț cheie despre DNA după evenimentul de la Antena 3: ”Se vor modifica cifrele”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.