Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții MASIVE în București și două județe din țară! Instituție publică vizată

diicot

La data de 23.10.2017,  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere  a Criminalităţii Organizate au efectuat un număr de 35 de percheziții domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu şi Dâmbovița, dintre care o percheziţie la sediul unei instituţii publice,  într-o cauză  vizând săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice, respectiv, fraudă informatică, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, luare de mită, trafic de influenţă, instigare la fraudă informatică, cumpărare de influenţă.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp dar în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspecta, inspector în cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 București, din cadrul Primăriei Sector 5 București, a modificat date informatice din sistemul informatic aparținând Direcției Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 București, cu privire la amenzile primite de câteva zeci de persoane domiciliate pe raza sectorului 5, în sensul că le-au fost şterse creanţele fără nicio bază legală sau respectivele creanţe au fost transferate pe numele unor persoane decedate, în schimbul unor sume de bani.

Prejudiciul produs în cauză este în valoare de  132,000 lei.

De asemenea, faţă de un alt suspect s-a reţinut că, în perioada 2014-2015, la diferite intervale de timp dar în baza aceleiași rezoluții infracționale, a pretins și primit sume de bani de la diferite persoane, respectiv jumătate din contravaloarea cumulată a amenzilor de la rolul deschis în evidențele Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector 5, sume de bani pe care le-a remis suspectei, în scopul ca persoanele interesate să obțină certificate de neurmărire fiscală.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe sisteme informatice, hard-disk-uri, smartphone-uri, stick-uri şi carduri de memorie, CD-uri şi DVD-uri şi înscrisuri.

La sediul DIICOT- Structura Centrală au fost aduse în vederea audierii un număr de 35 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

În activități au fost angrenaţi şi poliţişti din structurile de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Giurgiu şi Dâmboviţa, luptători S.I.A.S. şi jandarmi.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.