Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții MASIVE în București și Ilfov: Vizat ar fi nepotul unui fost director SRI / UPDATE

observatorulph.ro
perchezitii

UPDATE - ORA 12.04: Potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei, descinderile l-ar viza pe nepotul fostului director al SRI Virgil Măgureanu.

Poliţiştii efectuează marţi şase percheziţii într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi efectuarea de rambursări ilegală de TVA, prin care s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 5.000.000 de lei. 

"La data de 23 mai, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 6 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.

Adrian Năstase, despre atentatul din Manchester: Atacul terorist aruncă campania electorală în aer


Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2008 - decembrie 2013, administratorul unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de servicii, în valoare de peste 24.000.000 de lei. Astfel, ar fi fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 5.100.000 de lei, reprezentând impozit pe profit datorat şi TVA dedus ilegal.

IREAL Un român de 94 de ani a cumpărat o mare parte dintr-un GIGANT petrolier


"De asemenea, prin intermediul unei alte societăţi controlate de cel în cauză, s-ar fi solicitat rambursarea a peste 850.000 de lei, cu titlu de TVA, în baza unei operaţiuni comerciale fictive", se arată în comunicat. 

Activităţile se desfăşoară la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale, respectiv la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale faţă de care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi tentativă la efectuarea de rambursări ilegale de TVA. 

La activităţi participă şi criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul IGPR. 

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.