Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii de amploare ale poliţiştilor: Acuzaţii de delapidare şi spălare de bani / UPDATE

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

UPDATE

Poliţiştii efectuează joi percheziţii la domiciliul fostului preşedinte al Directoratului Astra Asigurări SA Radu Mustăţea şi al soţiei lui, Roxana Mustăţea, precum şi la mama acesteia, potrivit unor surse judiciare. Soţii Mustăţea ar fi încheiat o poliţă de asigurare la Astra, pentru 370 de euro, prin care ar fi asigurat un imobil pentru o sumă maximă de 370.000 de euro, au arătat sursele citate. Imobilul asigurat era deţinut în baza unui antecontract de vânzare-cumpărare, semnat cu 14 zile înainte de încheierea poliţei de asigurare.

Preţul vânzării imobilului era de 370.000 de euro, din care cei doi au plătit 130.000 de euro şi ar fi urmat să achite încă două rate egale, de câte 120.000 de euro. Potrivit surselor citate, la o lună după încheierea poliţei de asigurare, a fost declarat un eveniment la imobilul asigurat, pentru care societatea de asigurări Astra a aprobat, pe 15 octombrie 2010, o despăgubire de 915.000 lei. Suma a fost virată în două tranşe, prima tranşă în contul bancar al mamei Roxanei Mustăţea şi a doua în contul societăţii M. Mar. Geoconstruct SRL, în prezent radiată.

Cu această sumă, soţii Mustăţea şi-au plătit imobilul, respectiv o vilă aflată în cartierul Cotroceni, au mai afirmat sursele. Plata despăgubirii a fost aprobată în şedinţa Directoratului Astra, al cărei preşedinte era, la vremea respectivă, Radu Mustăţea. În urma cercetărilor, s-a constatat că evenimentul invocat pentru plata poliţei de asigurare nu a existat, iar dosarul de daună în baza căruia s-au decontat banii nu se poate identifica. Persoanele bănuite urmează a fi conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.


ŞTIREA INIŢIALĂ

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează joi trei percheziţii domiciliare, în Bucureşti, la persoane cu funcţii de conducere în cadrul unei societăţi de asigurări, bănuite de spălarea banilor şi delapidare, informează IGPR.

Citeşte şi: Laura Bretan uimeşte din nou:Ce s-a întâmplat în culisele concursului 'Americanii au talent' / VIDEO

"Din cercetări a reieşit că două dintre persoanele bănuite, având funcţii de conducere în cadrul unei societăţi de asigurări, ar fi avizat şi aprobat, în interesul lor, dar şi pentru persoane apropiate acestora, plata unei despăgubiri de aproximativ 915.000 de lei, pentru un eveniment asigurat în baza unei poliţe de asigurare complexă a locuinţei, eveniment care, în realitate, nu s-ar fi produs", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis joi Agerpres.

Citeşte şi: Ce le-a spus Bogdan Olteanu procurorilor de la DNA: 'Nu mai am nimic de pierdut'

De asemenea, o parte din suma încasată în urma acestei despăgubiri ar fi fost folosită de persoanele în cauză pentru achiziţia imobilului, obiect al asigurării. Persoanele bănuite urmează a fi conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.