Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii de amploare în Capitală şi şapte judeţe, la un cunoscut distribuitor de carne

mascati

Percheziţii de amploare au loc miercuri dimineaţa, în Bucureşti şi şapte judeţe, la cunoscuta firmă de distribuţie a cărnii Antrefrig.

Potrivit Digi 24, procurorii fac 53 percheziţii şi vor pune în aplicare 23 de mandate de aducere. Sunt vizate achiziţii prin 15 firme fantomă, prin care s-ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 21 de milioane de lei.

___

ERATĂ: Într-o variantă anterioară a articolului se menţiona că percheziţiile au avut loc la firma care produce pateul Antrefrig. În realitate, percheziţiile au avut loc la o firmă omonimă, cu un domeniu de activitate apropiat. Ne cerem scuze pentru confuzie.

___

UPDATE: Peste 150 de poliţişti bucureşteni efectuează, miercuri, 53 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Arad, Alba, Mureş, Dâmboviţa, Botoşani şi Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune şi spălarea banilor, cu un prejudiciu estimat la peste 21 de milioane de lei. 

"Bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip 'fantomă', în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB). 

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011 - 2014, persoanele vizate au desfăşurat acte de comerţ intracomunitar cu produse din carne şi produse chimice, pe care le-au comercializat în mod ilicit pe teritoriul României către mari distribuitori de astfel de mărfuri, folosindu-se în acest scop de 15 societăţi comerciale de tip "fantomă". 

Poliţiştii pun în executare 23 de mandate de aducere în acest dosar. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Sectorului 5. 

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.