Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la o primărie de municipiu. Primarul și viceprimarul sunt vizați

observatorulph.ro
perchezitii

Echipe de la Serviciul de Investigare a Infracţionalităţii Economice al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ialomița au descins în această dimineaţă la Primăria municipiului Slobozia şi la Primăria comunei Bucu, într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu.

Percheziţiile se fac în prezenţa persoanelor vizate, printre care primarul şi unul dintre viceprimarii Primăriei Slobozia, atât la domiciliile acestora cât şi la serviciu. La această oră sunt în derulare zece percheziţii.

OFICIAL: La data de 2 februarie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa efectuează 10 percheziţii, în municipiul Slobozia şi localitatea Bucu, la sediul unei instituţii publice şi la locuinţele a 4 persoane.

Acţiunea este efectuată în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

Persoanele vizate sunt bănuite că, în cursul anilor 2011 şi 2014, ar fi eliberat două autorizaţii de construire a unui imobil, clădirea urmând să beneficieze de un regim de înălţime D+P+2E+M, cea de-a doua autorizaţie fiind eliberată fără derularea procedurilor necesare de autorizare şi nefiind identificată până în prezent în arhiva instituţiei deşi i s-ar fi alocat un număr de înregistrare electronic.

Totodată verificările sunt efectuate şi sub aspectul legalităţii modului în care au fost eliberate mai multe autorizaţii de contruire pentru spaţii comerciale ridicate pe raza municipiului Slobozia.

***

Primarul municipiului Slobozia a fost condamnat, în luna decembrie 2015, la trei ani de închisoare cu executare. Sentința a fost dată de Judecătoria Slobozia în dosarul "Art Oil". Decizia dată de magistrați nu este definitivă, aceasta putînd fi atacată cu apel la Curtea de Apel București. În luna ianuarie 2015, Alexandru Stoica era pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia. Edilul și funcționarii din subordine au fost acuzați că au emis autorizația de construcție pentru benzinăria "Art Oil", amplasată la intrare în oraș, înainte ca obiectivul să aibă toate avizele necesare demarării proiectului.

Vezi şi: REVOLTĂTOR - Primar PSD de municipiu, către cetăţeni: 'Hai sictir!'/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.