Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii la şcoli de şoferi şi o instituţie publică. Zeci de persoane vizate/ UPDATE

mascati1

Marţi dimineaţa, poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efecturează mai multe percheziţii la şcoli de şoferi din Bucureşti.

Sunt vizate zeci de persoane care ar fi obţinut permisele de conducere în mod fraudulos şi persoanele care le-au ajutat. Potrivit unor surse juridice, cei care au beneficiat de schema ilegală dădeau bani pentru a lua permisul fără să dea examen.

UPDATE 1: Potrivit Digi 24, percheziţii au loc şi la Direcţia de Eliberare a Permiselor Auto. Sunt vizaţi poliţişti care luau mită sute de euro pentru eliberarea unui permis de conducere fără examen. Cel puţin 70 de persoane vor fi audiate în calitate de suspecţi şi de martori.

UPDATE 2: OFICIAL PTB - În cursul lunii decembrie 2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 87 de suspecţi pentru următoarele infracţiuni (după caz) :

· luare de mită;

· dare de mită;

· trafic de influenţă;

· cumpărare de influenţă.

În data de 15.12.2015, a fost declanşată o acţiune la care participă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind puse în executare 17 mandate de percheziţie.

Actele de urmărire penală vizează modalitatea frauduloasă de obţinere a unor permise de conducere, în perioada 2014 – 2015.

Cercetările sunt efectuate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.