Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERICOL pentru copii: Obiectele vândute în România care au fost interzise în Germania

Time Out
magazin jucarii

Autoritatea pentru telecomunicaţii din Germania a decis să interzică vânzarea smartwatch-urilor care targetează copiii, scrie news.ro.

Bundesnetzagentur, autoritatea de stat în materie de telecomunicaţii din Germania, a decis interzicerea smartwatch-urilor pentru copii şi recomandă părinţilor care au cumpărat un astfel de gadget să-l distrugă.

Smartwatch-urile, ca multe alte categorii de produse din sfera Internet of Things, aduc cu ele mari riscuri de securitate. Companiile din domeniul securităţii au avertizat în nenumărate rânduri asupra acestui aspect, iar problema devine mult mai sensibilă când sunt implicaţi copiii.

Vești PROASTE pentru această categorie de angajați: Pierd masiv la salariu după adoptarea 'revoluţiei fiscale'

Recent, European Consumer Organization, autoritatea în domeniu a Uniunii Europene, a emis o informare oficială prin care avertizează asupra riscurilor pe care smartwatch-urile pentru copii le implică.

A murit celebrul criminal în serie Charles Manson

Smartwatch-urile de acest gen sunt cumpărate de părinţi pentru că funcţia GPS le permite să-şi localizeze cu uşurinţă odrasla. Însă, securitatea precară a acestora le face uşor de accesat de hackeri, care pot dobândi acces la funcţiile ceasului, inclusiv la localizare.

Aceste smartwatch-uri sunt, de regulă, recomandate de producători pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani şi oferă funcţiile de bază ale unui telefon, precum apelare, agendă de contacte şi GPS.

European Consumer Organization, în studiul pe care l-a întreprins, a descoperit că smartwatch-urile pentru copii ale unora dintre producători trimit date necriptate către servere din China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.