Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERICOL! Ţânţarul-tigru a ajuns în Bucureşti

tantar

Vara prelungită a adus, în Capitală, printre altele, şi o periculoasă insectă care poate transmite peste 20 de boli grave. Este vorba despre ţânţarul-tigru, despre care specialiştii avertizau încă de acum două săptămâni că va ajunge şi în ţara noastră dacă temperaturile caniculare vor continua.

”Felina” cu aripi şi trompă, numită popular ”ţânţarul-tigru” („Aedes albopictus”), a fost semnalată în Bucureşti, alăturat putând fi văzută o fotografie transmisă site-ului dezvaluitorul.ro de un bucureştean din sectorul 6. Specialiştii susţin că insecta poate transmite virusul West Nile, dar şi virusul Denga, care poate provoca omului febră foarte mare şi poate duce chiar la deces dacă nu este tratată.

Provoacă hemoragii, convulsii şi chiar... moartea Tantar tigru

Tânțarul-tigru ( „Aedes albopictus”) este extrem de periculos, fiind purtător a peste 20 de boli tropicale grave. Printre altele, acesta poate transmite virusul care provoacă meningită West Nile. Denga este un alt virus periculos, care poate produce febră mare, convulsii și hemoragii. Astfel de complicații severe pot duce la deces.

Un ”monstru” de import

Potrivit presei, biologii atrăgeau atenția, la mijlocul lunii trecute, că România s-ar putea confrunta cu o invazie de astfel de insecte periculoase, ca urmare a temperaturilor ridicate. Conform unei prezentări publicate pe site-ul Societății Române de Microbiologie, țânțarul- tigru este introdus în diverse ţări, acum şi în România (şi chiar în Capitala României) ”prin import de anvelope uzate și de bambus”.

Cum poate fi recunoscut

Simptome şi... prima urgenţă Insecta poate fi recunoscută ușor, fiind neagră cu dungulițe albe pe corp și membre. În cazul în care, în urma unei ciupituri de țânțar, prezentați simptome precum febră, dureri de cap, vomă, greață, dureri musculare și articulare, trebuie să vă prezentați de urgență la doctor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.