Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERICOLUL din farfurie. Analiză ŞOC a Protecţiei Consumatorilor: Crenvurştii au şi până la 12 E-uri

click.ro
crenvursti

Sunt delicioşi şi uşor de pregătit, însă, spun specialiştii, deosebit de periculoşi. Un studiu realizat recent de către Asociația pentru Protecția Consumatorilor a analizat mai multe produse tip Crenvurști de pasăre. În cadrul studiului au fost analizate 16 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: Carrefour Romania S.A., CRISTIM 2 PRODCOM SRL, Kaufland Romania S.C.S., MACROMEX, Meda Prod '98 S.A., METRO Cash&Carry Romania SRL, S.C. CAROLI FOODS GROUP S.R.L., S.C. FOX COM SERV S.R.L., SALBAC S.A., SC ALDIS SRL, SC ELIT SRL, SC GOODIES MEAT PRODUCTION SRL, SC Romania Hypermarche S, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Ca urmare a realizării acestui studiu, în ceea ce privește numărul de E-uri, a reieșit faptul că acesta variază între 5 și 12 E-uri.

Produsele cu cel mai scăzut număr de E-uri au fost: Aldis Crenvursti cu pui - 5, Cris-Tim Cremwursti cu Piept de Pui 250g - 5, Horeca Cremwursti cu piept de pui - 5.

La polul opus, produsele cu cel mai ridicat număr de E-uri au fost: Cora Crenvursti cu piept de pui 400g - 9, Pikok Crenvursti din piept de pui - 9,  Caroli Cremwursti cu piept de pui 80% carne 2x140g - 10, Aro Cremwursti cu carne pui - 12.

La capitolul "cantitate de sare", analiza a scos la iveală că printre produsele cu cel mai mic conţinut se regăsesc firmele Caroli şi Cris-Tim, în timp ce la polul opus se numără Aldis, Pikok şi Aro.

"În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă peste 55% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conținut de sare, 32%.", avertizează Infocons într-un comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Crenvurștii sunt alimente procesate, iar alimentele procesate tind să fie mai bogate în grăsimi, zahăr, calorii, E-uri, coloranți și conservanți. Consumate în exces, ele favorizează îngrășarea și duc la probleme de sănătate grave precum cancere, boli de inimă, avertizează specialiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.