Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Perioada concediului parental a fost dublată în Senat

bebelus

Plenul Senatului a aprobat luni o propunere legislativă prin care se extind atât perioada de acordare a concediului paternal de la 5 la 10 zile lucrătoare cât și perioada în care părintele poate solicita acest concediu, de la 8 săptămâni la două luni.

Propunere legislativă pentru modificarea articolului 2 din Legea 210/1999 a concediului paternal, inițiată de 12 senatori PNL, a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

"În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 10 zile lucrătoare. Concediul paternal se acordă, la cerere, în primele două luni de la nașterea copilului, justificat cu certificatul de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiționarului. Indemnizația pentru concediul paternal se plătește integral din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective", se arată în propunerea legislativă adoptată de Senat.

De asemenea, plenul și-a însușit un amendament al Comisiei de muncă, raportoare pentru această propunere legislativă, prin care se elimină din Legea 210/1999, prevederea potrivit căreia tatăl poate beneficia de acest concediu o singură dată. Motivarea Comisiei, agreată de plen, este că în acest fel se elimină discriminarea între copiii aceleiași familii.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.