Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesimism la PNL înainte de alegeri: Ruptură în favoarea PSD

vot_alegeri

Liberalii sunt conştienţi că s-au împuşcat singuri în picior când au susţinut alegerea primarilor într-un singur tur, iar apropierea alegerilor, cu sondajele de opinie aferente, aduce un val de pesimism în partid. Voturile de dreapta se împrăştie în mai multe direcţii, în vreme ce PSD reuşeşte să strângă aproape toate voturile de stânga, recunoaşte prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu, care spune că liberalii vor avea probeme în Capitală. În consecinţă, face apel la un vot pragmatic, încercând să convingă electoratul că un vot pentru un candidat fără şanse reale este, de fapt, un vot pentru PSD.

"Cred că e nevoie de conștientizarea votului într-un singur tur și care sunt efectele. Când e un vot în două tururi, primul vot e emoțional, votăm cu cine ne place. Votul pragmatic și în care ne dăm seama că avem de ales între două persoane e abia votul în turul doi. Acum va trebui ca cetățenii să înțeleagă că au un singur vot la îndemână. Sunt convinsă că este o experiență foarte proastă și asta o știu și PSD, și ALDE, pentru că, dacă n-ar ști, n-ar spune că sunt de acord să schimbe legea, dar după luna iunie. Ei recunosc implicit că e o lege proastă, dar nu îi deranjează să ne alegem pe o lege proastă. E nevoie ca alegătorul să gândească cât mai pragmatic și rațional votul. Și, aveți dreptate, dreapta își fărâmițează votul. Nu cunosc ca până acum să aibă loc vreo discuție cu alți posibili candidați de pe frontul de dreapta. Fiecare crede în șansa lui și speră că va învinge. Dar, în mod realist, partidele mari vor rămâne principalii actori în ring. Și când e vot în două tururi, e cu atât mai greu pentru un independent sau un partid fără structuri solide. Să nu îmi spuneți de independentul Oprescu, că nu a fost niciodată. Fără voturile PSD, nu ar fi fost niciodată primar", a declarat Adriana Săftoiu, într-un interviu pentru Revista 22.

Întrebată ce ar însemna o eventuală intrare a lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, Adriana Săftoiu a declarat: "Dacă Traian Băsescu, care are un electorat captiv, intră în cursă, evident, tot de pe partea dreaptă va lua, deci tot în favoarea PSD se va face ruptura."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.